Cum eviti ingrasarea toamna

Secrete 01.10.2019 dietetik
Oricine isi pune aceasta intrebare si asta pentru ca este stiut faptul ca apre si surplusul de kilograme odata cu sosirea toamnei. Daca vara ne-am delectat cu tot felul de salate si mancaruri usoare pentru ca apetitul era scazut, iata ca simtim nevoia sa mancam mult mai consistent pe timpul temperaturilor reci. Multe persoane se pot confrunta cu cateva kilograme in plus la sosirea toamnei, dar si iarna. Sunt multi factori responsabili si anume ca metabolismul este incetinit din cauza temperaturilor scazute, vei simti foame aproape permanenta, motiv pentru care vei consuma cantitati mari de mancare si asta pentru ca organismul inca se adapteaza schimbarilor de temperatura si din pacate, petrecem mai putin timp in aer liber, devenind sedentari. Iarna adunam si mai multe kilograme si asta pentru ca sarbatorile noastre de iarna sunt destul de multe si mesele sunt pline cu tot felul de mancaruri traditionale si cu multe calorii. Nu este de mirare ca primavara cand temperaturile incep sa creasca nu ne simtim confortabili sa purtam haine mulate. Kilogramele par sa se fi adunat destul de mult, motiv pentru care multe persoane apeleaza la tot felul de diete draconice pentru a slabi rapid.
 
In cadrul acestui articol vei descoperi cele mai bune sfaturi pentru a preveni ingrasarea toamna si vei vedea ca este o nimica toata. Iti oferim solutii la indemana si asta fara infometare. In fond, avem nevoie de energie si putere ca sa facem fata temperaturilor scazute. Trebuie sa mentionam ca apar si racelile si gripa si nu este indicat sa avem organismul slabit. Iata ce sa faci:
 
1.Credeai ca hidratarea este importanta numai in sezonul cald? Ei bine, te-ai inselat. Chiar si toamna ai nevoie sa consumi lichide din 2 in 2 ore fie ca este vorba de apa simpla, apa infuzata cu ierburi aromatice si fructe, smoothieuri sau supe lichide si caldute.
 
 
2.Renunta la bolurile si farfuriile mari cu care te-ai obisnuit vara cand aveai in fata o cantitate enorma de salata de cruditati din care puteai consuma oricat si nu se depuneam caloriile. Exista studii care arata ca daca mancam in farfurii mai mici, ne vom pacali creierul ca am mancat suficient de mult. Nici macar nu vei simti nevoia de o a doua portie. Secretul este ca in jumatate de farfurie sa ai proteina animala sau vegetala, iar in rest sa abunde in legume si salata de cruditati. 
 
Cele mai bune proteine sunt:
 
Pestele (chiar si cel afumat)
Fructele de mare
Carne de pui si curcan
Sunca slaba de pasare
Conservele de ton fara ulei si eventual combinate cu legume mexicane
Produse lactate degresate
Oua (chiar si cele de prepelita)
Branzeturi slabe (halloumi, perlute de branza, urda, cas si branzica de vaci)
Fasole rosie sau neagra (consuma mai rar fasole alba pentru ca are ceva mai multe calorii)
Linte
Naut
Tofu
Nuci
 
 
3.Proteinele nu trebuie sa lipseasca de la nicio masa si asta pentru ca accelereaza metabolismul si intaresc muschii, lucru care nu va permite acumularea atat de usoara a caloriilor.
 
4.Alimentele nu se prajesc cu mult ulei. Va trebui sa gatetsi la grillul de aragaz, cuptorul sau sa fierbi. Legumele nu se fierb mai mult de 2-3 minute ca sa nu se piarda nutrientii de care ai mare nevoie toamna.
 
5.Nu se fac combinatii alimentare prea complexe, pentru ca asta presupune folosirea multor alimente, ceea ce ar creste aportul caloric si sigur nu-ti doresti asta. Vezi aici combinatiile alimentare care ingrasa!
 
6.Sa nu cazi in capcana deserturilor si a dulciurilor. Cand in organism intervin schimbari pot avea loc si anumite dereglari si poti simti nevoia de alimente cu multa sare sau cu mult zahar ca sa-ti reglezi glicemia. Stim ca toamna sunt la mare cautare placintele de dovleac si mere, dar sfatul nostru este sa alegi mai degraba dovleac copt la grill sau cuptor, cartofi dulci copti sau mere coapte cu scortisoara.
 
 
7.Evita sa fii sedentar. Exista si varianta de a face miscare acasa. Poti face cardio, fitness, zumba, yoga, etc. Daca iti permite bugetul iti poti face un abonament la sala de fitness si lucrezi sub indrumarea unui specialist.
 
8.Alege o zi din saptamana sau o zi la doua saptamani ca sa trisezi in alimentatie. Poate suna ciudat, dar este benefic pentru organism pentru ca previi astfel frustrarea alimentara de a manca mai putin si mai sanatos. Se recomanda trisarea la o masa doar.
 

 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

 

 

 

Tags:
ingrasarea toamna
toamna
cum eviti ingrasarea
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare