Cum faci din linte cel mai bun aliment pentru cura de slabire? - afla ce soiuri sa alegi

Poate fi destul de dificil pentru cei care vor sa slabeasca sa gaseasca o dieta potrivita si asta pentru ca majoritatea au restrictii multe si aproape imposibile si simti o senzatie permanenta de foame. Este si evident de ce majoritatea dietelor dau gres. Orice persoana mai pofticioasa sau care depune un efort fizic sau intelectual mai mare va ajunge sa triseze in dieta. In acest ritm, esti mereu in cautarea dietei potrivite iar kilogramele tot nu dispar. Ce este de facut? Sa consumi linte. Este cel mai inteligent aliment pe care il poti include in regimul tau alimentar si se cerde ca este alimentul viitorului.
 
Poate lintea nu este atat de populara precum fasolea uscata si desi seamana oarecum la aspect, este mult mai sanatoasa, dar la fel de satioasa. Printre multele avantaje se numara si faptul ca unele soiuri nu necesita hidratare in apa inainte de fierbere, iar durata de fierbere este mult mai mica. In cazul in care stii ca ai probleme cu balonarea este mai bine sa o lasi cateva ore la inmuiat in apa si eventual sa arunci prima apa in care a fiert. Singura exceptie este reprezentata de lintea rosie. Nu este cazul sa tii cont de nimic.
 

Ce trebuie sa stii despre linte!

 

Este un aliment cat  se poate de util si practic si asta pentru ca te ajuta sa inlocuiesti consumul de carne. Langa linte nu ai nevoie de carne pentru ca este destul de gustoasa si consistenta, iar daca mananci orez fiert nu ezita sa adaugi si o mana de linte. In acest mod vei avea un numar mai mic de calorii si vei evita consumul de carne. Toate acestea sunt posibile pentru ca lintea reprezinta o sursa exceptionala de proteine vegetale, dar mai contine si multi alti nutrienti. Iata cum te ajuta lintea:
 
1.Nu mai ai nevoie de suplimente alimentare nici pentru slabire si nici pentru tratarea carentelor nutritionale si asta pentru ca lintea contine tot ce se poate in materie de nutrienti necesari organismului si anume vitamine din grupul B-urilor, fier, mangan, cupru, zinc, potasiu, fosfor si molibden. O cura de slabire pe baza de linte nu-ti va leza organismul.
 
2.Contine un aport mare de fibre de calitate, care iti imbunatatesc digestia, stimuleaza tractul intestinal si ofera satietate instant. Aceasta se mentine pana la 2-3 ore fara carne langa si te ajuta sa-ti controlezi poftele de mancaruri nesanatoase. Este usor sa slabesti cand mananci putin si de calitate.
 
 
 
3.Spuneam anterior ca are in compozitie molibden, un microelement pe care nu-l intalnim asa usor in alimente. Este responsabil pentru accelerarea metabolismului celular. Asta inseamna ca vei slabi mai usor si vei intarzia efectele imbatranirii.
 
4.Si femeile insarcinate pot avea grija de greutatea lor daca consuma linte. Nu se vor ingrasa prea tare, iar lintea contine acid folic.
 
5.Numarul de calorii este mic si anume 119 la 100 de grame. Asta inseamna cam o canita de linte si este mai mult decat suficient pentru o masa. Este usor sa faci combinatii alimentare cu ea gratie numarului mic de calorii.
 
 
6.Organismul va primi un boost mare de energie si asta gratie carbohidratilor buni, proteinelor vegetale si vitaminelor. Vei simti pe propria piele ce repede te energizeaza consumul de linte.
 
7.Lintea te ajuta sa tii sub control colesterolul, diabetul, bolile hepatice si cardiovasculare. Vei beneficia de un detox ca la carte care va curata organele si vasele de sange.
 
8.Vegetarienii iubesc lintea si asta pentru ca nu simt lipsa carnii si nu isi pun in pericol sanatatea.
 
 

Cum slabim cu linte? Cum o consumam?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Exista multe soiuri de linte si anume lintea neagra, verde, portocalie, maro, galbena si rosie. Cea din urma insa este considerata cea mai practica. Diferenta dintre ele nu este doar de culoare. De exemplu, lintea rosie contine mai putine fibre si fierbe mult mai repede fara a fi nevoie de hidratare, pe cand celelalte tipuri au nevoie de hidratare, fierb in jur de 30-60 de minute, dar in schimb nu-si pierd deloc nutrientii prin gatire.
 
 
Lintea se consuma destul de simplu. Se gateste la abur si se combina cu tot felul de legume, verdeturi si hrisca. Putem gati cele mai hranitoare salate si supe, care vor avea si o consistenta mare fara carne. De asemenea, putem gati si piftele vegane, dar gasim si paste bio din linte. O cura de slabire tine cam 5-7 zile, timp in care lintea trebuie consumata zilnic. Scapi usor de 3-4 kg.
 
 

 

Tags:
linte
linte pentru cura de slabire
cura de slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare