Cum faci din porumb cel mai bun aliment de slabit vara? - idei de mancaruri

Nu cred ca exista altceva care sa se compare cu porumbul fiert, aburind si consumat cu putina sare. Multi il consuma in statiuni sau la malul marii, dar putini stiu ca este foarte usor sa slabesti cu el si sa-ti imbunatatesti starea generala de sanatate. Cred ca este printre putinele alimente care isi pastreaza proprietatile in proportie de 60% dupa fierbere si are doar 80-90 de calorii la 100 de grame. Porumbul poate fi combinat la multe mancaruri, dar are avantajul ca merge foarte bine si consumat ca atare. Desigur, daca vrei sa slabesti sau pur si simplu sa-ti mentii silueta, ideal este sa faci doar combinatii sanatoase cu ajutorul porumbului.
 
Porumbul este un aliment nelipsit in bucataria mexicana si nu intamplator. Nu a fost prea greu sa ajunga iubit peste tot pe glob. Acel gust dulce si textura usor zemoasa nu pot fi trecute cu vederea. De asemenea, a ajuns sa fie un ingredient cheie si in mancarurile mediteraneene si asta pentru ca da un plus de culoare si savoare.
 
Atat porumbul fiert cat si cel copt este foarte bun, dar in curele de slabire se recomanda sa fie mai des consumat cel fiert si asta pentru ca nu-si pierde chiar toti nutrientii. In schimb, porumbul copt este foarte satios, gustos si iti potoleste foamea imediat. Senzatia de satietate chiar se mentine pentru o perioada lunga de timp.
 
Adoram sa consumam porumbul fiert cu cat mai multa sare daca se poate. Nu spune nimeni ca nu putem face asta, dar daca suntem predispusi la retentie de apa, celulita si oscilatii de greutate, este mai bine sa micsoram cantitatea de sare si sa folosim doar sare kosher sau Himalaya.
 
 

Afla ce beneficii aduce porumbul!

 

Indiferent cum alegi sa-l consumi, porumbul aduce beneficii precum:
 
1.Imbunatateste digestia gratie aportului ridicat de fibre; Fibrele le regasim atat in proumbul fiert cat si in cel copt. O digestie buna inseamna un metabolism alert, favorabil pierderii kilogramelor.
 
 
2.Boabele se umfla in sistemul digestiv deci senzatia de satietate va aparea aproape imediat si este un lucru bun pentru ca vei reusi sa injumatatesti portiile de mancare. Vei slabi micsorand numarul de calorii.
 
 
3.Stimuleaza tractul intestinal. Lucreaza in colon precum popularele seminte de chia, in sau quinoa si te ajuta sa elimini toxinele.
 
4.Cine ar fi crezut ca porumbul este foarte bogat in vitamina C, un antioxidant extrem de important pentru slabire si tratarea inflamatiilor din corp; vei reusi sa previi cancerul.
 
5.Contine si vitamina B5 care are un rol deosebit de important in organism, care alaturi de continutul mare de magneziu te ajuta sa ai mereu un aport ridicat de energie, favorabila arderii grasimilor.
 
 
6.Sigur nu te-ai fi gandit ca proumbul contine si acid folic, foarte benefic pentru femeile gravide, dar si pentru mentinerea sanatatii organismului.
 
7.Ajuta la intinerirea organismului si asta gratie vitaminei E.
 
8.Protejeaza creierul gratie substantie ce poarta numele de thiamina. Poti uita de Alzheimer sau pierderile de memorie si lipsa de concentrare.
 
 
9.Nu contine gluten si nici colesterol.
 
10.Contine acizi grasi Omega-3, iar daca il consumi cu peste, fructe de mare sau cu salate mediteraneene vei creste aportul. Acesti acizi ne ajuta sa scapam de colesterolul rau si sa prevenim afectiunile cardiovasculare.
 
11.Poti preveni cancerul de plamani, asta daca esti un fumator inrait. Porumbul contine o substanta importanta numita beta – cryptoxanthin.
 
12.O buna solutie de detoxifiere naturala
 
 

Cum slabim cu porumb?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Am ajuns si la partea care te intereseaza cel mai mult. Vom incepe prin a mentiona ca porumbul este mult mai pretios decat pare si asta nu doar datorita nutrientilor speciali. Poti consuma chiar si porumbul la conserva, dar sa nu contina substante dubioase. Nu ai idee cate combinatii si mancaruri sau gustari poti prepara cu ajutorul lui. Iata cum poti slabi:
 
  • Supa light din porumb boabe sau intreg cu diverse legume si verdeturi
  • Supa crema de porumb, verdeturi si crutoane
  • Porumb in lapte cu verdeturi (lapte light)
  • Porumb copt cu verdeturi, condiment curry si parmezan
  • Porumb fiert la abur sau la cuptor cu mozarella faramitata, parmezan, verdeturi
  • Porumb la cuptor cu legume salsa peste el
  • Diverse salate din porumb si alte legume si verdeturi
  • Tocanita din porumb si sos salsa caliente
  • Mancaruri vegane mexicane la lipie la care putem adauga porumb
  • Legume umplute cu porumb si verdeata si presarate cu parmezan 
  • Fursecuri din porumb si crema de branza light
  • Supa din porumb inca neformat
  • Sos cu porumb
  • Budinca din porumb
  • Inghetata de casa

Citeste si Prepara si tu singura budinca de slabit - cea din porumb

 
 

 

Tags:
aliment de slabit
porumb de slabit
idei de mancaruri vara cu porumb
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare