Cum faci rost de timp?

Secrete 03.06.2010 Ramona Bunescu

Avand totusi in vedere ca, pe masura ce trece timpul, metabolismul nostru devine mai lenes, faptul ca nu mai gasim ragaz pentru miscare e un lucru trist pentru sanatatea noastra.  


Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cum faci rost de timp pentru tine?


 

1. Delega responsabilitatile!

Ca sa iti faci un program, incearca sa faci o lista cu activitatile pe care le faci in fiecare saptamana si vezi ce poti lasa pe altul. Mersul la banca, o parte din cumparaturi, din munca in gospodrie, platitul facturilor sunt cateva lucruri pe care le poate face si altcineva in locul domniei tale. Daca nu poti apela la nimeni, plateste pe cineva Tu poti iesi la un jogging.  


 

2. Fa-ti un plan de masa

Multa lume nu stie sa manance adecvat si, chiar daca stie, opteaza pentru junk-uri. Daca iti faci un plan de bataie, nu te vei trezi ca nu stii ce sa alegi la masa. Mai mult, acest plan de masa te scuteste sa alergi ca o musca beata prin magazine dupa mancaruri care-ti fac cu ochiul pe moment. Eu am mai observat ca, daca ies la cumparaturi cu stomacul gol, cumpar tot felul de dracii pe cre nu stiu la ce sa le intrebuintez mai tarziu.  

Cand ai hartiuta ta cu ce vrei sa mananci, te duci si la serviciu cu un pranz sanatos dupa tine. Ai putea sa pregatesti lucruri pe care sa le gatesti toata saptamana (legume taiate si tinute la rece, sau o friptura care poate fi inglobata si in salate sau intr-un fel de mancare la tigaie precum orezul prajit cu legume. Ai putea deci sa pregatesti o parte din mancarea pentru saptaana viitoare, in felul acesta mai castigi putin timp pentru sala.  

 


 
3. Fa-ti un plan de bataie la sala

Altfel risti sa mergi sa faci ce face lumea din jurul tau. Or, nu sunt neaparat aceleasi tipuri de exercitii care te avantajeaza. Uita-te in jur, vezi cum arata colegii de suferinta. Daca nu sunt in forma fizica extraordinara, poate e mai bine sa nu imiti rutina lor de exercitii. Mai degraba procedeaza invers fata de ei. Daca ei fac cardio, tu fa forta, de exemplu. Daca ei fac exercitii usoare, tu alege exercitii intense. Daca ei folosesc masinile, tu foloseste greutati Lista poate continua.  
 
Nu uita ca rezultatele vin cand te tii de treaba. Un regim intermitent de exercitii nu va da rezultatele scontate.


Tags:
castiga timp
delegare
plan de masa
metabolism
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare