Cum faci trecerea la dieta de primavara

Daca tot a sosit primavara, este cazul sa ne schimbam si regimul alimentar. Sigur te confrunti si tu cu cateva kilograme in plus dupa un lung sezon rece, dar afla ca primavara este cea mai buna perioada sa iti pregatesti corpul pentru vara. Daca iarna se recomanda mancaruri sanatoase, calde si consistente, iata ca incepand cu sezonul cald lucrurile se schimba si asta pentru ca nu mai este cazul sa ne pregatim corpul ca sa faca fata temperaturilor mult prea scazuta. Vremea se incalzeste usor, usor si parca totul se trezeste la viata. Este pacat sa nu profiti de una dintre cele mai frumoase perioade ale anului. Partea si mai minunata este ca nu ai nevoie sa tii o dieta stricta de slabire, ce presupune consumul unor mancaruri anume. 
 
Mentionam si anterior ca primavara totul se trezeste la viata, asadar nu vei fi surprins sa gasesti prin piata, magazine si supermarketuri tot felul de trufandale sau verdeturi. Nu este vorba doar de frunze simple de salata cu care te-ai familiarizat deja si pe care le gasim mai tot timpul anului, ci este vorba de adevarate comori pentru silueta si organism pe care le poti consuma doar primavara, asa ca fii pe faza!
 
Se poate sa fie destul de greu sa-ti schimbi regimul alimentar dupa iarna, dar nu spune nimeni sa o faci deodata. Lucrurile trebuie facute oricum treptat pentru ca organismul sa nu resimta schimbarile intr-un mod negativ. Si nu te gandi ca vei avea in meniu doar trufandale, ci vei descoperi cum trebuie introduse mai exact in alimentatie in randurile urmatoare.
 
Sigur te-ai obisnuit ca iarna sa consumi diverse produse de origine animala si mancaruri care de care mai consistente. Ei bine, pe langa consumul acestor alimente iti propunem si alte mancaruri inedite mai putin gatite sau chiar crude. Combinatiile alimentare trebuie sa fie simple si de efect, dar nu sa te infometeze.
 
 

Ce alimente poti trece pe lista de cumparaturi de primavara?

 
Verdeturile si trufandalele trebuie sa fie din abundenta in frigiderul tau, dar nu te ingrijora, avand in vedere ca majoritatea au preturi foarte mici. Poti alege din urmatoarele:
 
  • Urzici – nu ezista primavara fara urzici in farfurie
  • Leurda – nu se poate sa nu te impresioneze gustul care duce a usturoi proaspat
  • Leustean
  • Varza kale
  • Baby spanac
  • Tije de telina
  • Patrunjel
  • Marar
  • Ridiche roz – gustul usor picant va scoate din banalitate orice mancare
  • Frunze de salata (romaine, rucola, vlastari, etc.)
  • Anginare
  • Sparanghel
  • Rubarba – cu un gust usor dulceag iti potoleste pofta excesiva de dulce
  • Laptuca rosie – abundenta, dar slab calorica si nu trebuie sa-ti lipseasca niciodata
  • Ceapa verde
 
Oricare dintre cele mentionate ajuta mult la slabire dar cu conditia sa fie consumate in stare cruda cat mai des, chiar daca despre unele nu stiai acest lucru. Afla aici care este mai buna dintre mancarea calda si cruda!
 
 

Combinatii alimentare de primavara

 
Poti consuma ce tip de carne vrei de 3 ori pe saptamana, dar sa fie de marimea palmei si sa fie doar macra, asta cand vine vorba de alte tipuri de carne in afara de pieptul de pui, curcan sau copanelele mici. Prepararea se face prin fierbere, la grill sau la cuptor. Avand in vedere ca poti manca si carne slaba, ai grija sa nu o combini cu carbohidrati asa cum probabil ai facut in sezonul rece pentru un plus de consistenta. Ne referim aici la paste cu carne si sosuri grase, carne cu cartofi prajiti sau piure din abundenta sau carne cu mult orez si cascaval ras. 
 
Pasul urmator consta in consumul salatelor de cruditati si supelor din trufandale si zarzavaturi, care trebuie sa se regaseasca la orice masa. Iti sugeram urmatoarele combinatii alimentare ideale pentru primavara:
 
1.Salata din urzica cruda, dar marinata in putin ulei de masline, zeama de lamaie, otet, mirodenii, ierburi aromatice si catei de usturoi faramitati. Merge simpla sau cu branza feta sau branzica de vaci sau chiar cu legume si leguminoase.
 
 
2.Salata de naut cu urzici crude, mix de seminte, ceapa verde, ridiche roz, patrunjel, marar si rosii.
 
3.Supa din urzici, iaurt grecesc, leurda si leustean.
 
 
4.Tot felul de salate din leuda, leustean, laptuci, seminte de quinoa sau cuscus.
 
 
5.Salata de urzici cu sfecla rosie.
 
6.Salate de rosii, castraveti, ceapa rosie, ceapa verde, ciuperci champignon, ridiche, mix de trufandale.
 
 
7.Humus din urzici si leurda.
 
 

 

Tags:
dieta
dieta de primavara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare