Cum inlocuiesti pastele cu taitei din legume pentru slabit? - Mananci cat vrei

Secrete 17.05.2018 dietetik
Cine nu adora pastele? Cred ca raspunsul este evident. Ne place sa le servin calde si in diverse combinatii si sa ne jucam cu diverse sosuri. Din pacate, este stiut faptul ca pastele nu flateaza deloc silueta si ca daca vrem sa le consumam sa nu depasim 2-3 linguri la o masa. Se poate spune ca taiteii in sine sunt cei mai nesanatosi si asta pentru ca se obtin din faina alba de grau, care este cunoscuta pentru faptul ca nu contine deloc nutrienti. Desigur, exista si paste integrale care sunt ceva mai sanatoase, dar tot nu se poate spune ca pot fi consumate zilnic cand esti la dieta sau la mentinere. Nu intamplator ne-am gandit astazi la o varianta mult mai sanatoasa de paste si anume cele realizate din legume. 
 

Chiar exista paste/taitei din legume?

 

Suna uimitor, dar exista si nu ne referim doar la pastele bio realizate la propriu din legume si care chiar au textura de taitei. Astfel de produse sunt prelucrate in fabrici specifice si abia apoi ajung in magazinele bio. Noi ne-am gandit la o varianta mult mai la indemana si mult mai accesibila si anume sa ne preparam chiar noi acasa niste taitei din legume proaspete. Nu ai idee ce distractiv poate fi sa te joci preparandu-i.
 
Sigur te intrebi despre ce este vorba asa ca nu te voi mai tine in suspans si iti vom spune ca este vorba despre legume proaspete si un dispozitiv special ce taie in spirala. In restaurantele elegante sunt deseori utilizate astfel de dispozitive pentru a crea mese cat mai aspectuale atat in ceea ce priveste fructele cat si legumele. Pentru ca ne place sa ne inspiram din orice ne inconjoara, de ce sa nu renuntam la pastele din faina de grau si sa consumam niste paste bio, slabe caloric si cat mai aspectuale. Partea minunata este ca ne putem juca cu mixuri de arome si culori si nici macar nu ne-ar lua mult timp. Practic, dispozitivul pentru taiere in spirala face toata treaba pentru noi.
 
 
Singura noastra grija este doar sa alegem legume proaspete si cat mai tari pentru a ne iesi o forma perfecta si sa avem rabdare ca sa obtinem bucati cat mai subtiri si fine. Am obtine niste taitei raw vegani 100% si chiar mai subtiri si mai pufosi decat cei clasici. In ceea ce priveste pasii de utilizare depinde de marimea si aspectul dispozitivului cumparat, care oricum are cu sine si niste instructiuni de utilizare. Daca te intrebi unde poti gasi un astfel de obiect sa stii ca poti gasi oriunde exista si alte dispozitive de uz casnic si de bucatarie, dar poti gasi si in magazine mari si specializate si pe alte categorii de produse. Pana la urma nu poti cumpara ceva de proasta calitate pentru ca se va rupe exact cand iti prepari jumatate de bol de taitei.
 
 
 
 

Cum consumam taiteii din legume?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Spre deosebire de taiteii clasici, cei din legume sunt spiralati in mod natural si nu trebuie sa ne chinuim prea mult sa le dam o forma anume in farfurie. Taiteii sunt din legume 100% si fara alte substante sau ingrediente si practic mancam legume taiate in mod inedit. Le putem combina cu ce carne vrem, cu alte legume si cu diverse sosuri light.
 
 
 
In ceea ce priveste combinatiile alimentare sa stii ca sunt infinite, dar asta nu inseamna ca poti face excese culinare sau sa combin gresit alimentele. Daca vei pune mancare de tip fast food, sosuri grase si carne prajita in cat mai mult ulei degeaba ai apelat la aceasta varianta, sa stii. Ne putem imagina ca sunt paste in toata regula in stil italian.
 
 

Cum alegem legumele ce vor fi spiralate?

 

Legumele nu se aleg oricum pentru ca altfel nu vei reusi sa obtii taiteii pe care ti-o doresti. Sunt niste reguli de care trebuie sa tii cont si anume:
 
1.Alege legume tari si proaspete.
 
2.Alege legume cu diametru mare sau cat mai groase pentru ca cele subtiri sunt greu de taiat in spirala.
 
3.Asigura-te ca partea de taiere nu este prea aproape sa te accidenteze si verifica mereu dispozitivul inainte de folosire. Va trebui sa-ti tot plimbi mana ca sa creezi taitei cat mai interesanti.
 
 
 
 

 

Tags:
paste
taitei
slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare