Cum introduci legumele la micul dejun

Alimentatie 26.02.2019 dietetik
Legumele si verdeturile trebuie sa fie incluse in orice regim alimentar daca se doreste un stil de viata sanatos. Sunt singurele care te ajuta sa elimini toxinele, imbunatatesc digestia, accelereaza metabolismul, aduc toti nutrientii de care are nevoie organismul si ajuta la slabire si mentinere. In plus, daca esti gurmand si iti place sa ai mese mult prea consistente uneori, tot legumele te scot din incurcatura. Adauga o portie mare de salata de cruditati la o friptura si te vei convinge ca digestia nu este afectata, iar caloriile nu se depun atat de usor. Din pacate, cei care s-au trezit cu cateva kilograme in plus intr-un timp scurt au avut in mod cert o alimentatie haotica sau pur si simplu sunt prea gurmanzi sau pofticiosi. Cine se obisnuieste cu mese consistente va considera ca legumele si trufandalele nu sunt suficiente pentru a tine de foame si nu se dau in vant nici dupa gustul si textura lor.
 
Toata lumea stie ca legumele trebuie consumate des, dar problema multor persoane este ca nu stiu cum sa le includa la fiecare masa principala sau gustare. Nu este de ajuns sa faci o salata din cand in cand sau o supa din legume la pranz. La micul dejun cel putin, unii chiar nu stiu cum pot adauga legume din plin incat sa se bucure de consistenta. In cadrul acestui articol vei descoperi moduri uimitoare de a le consuma chiar si dimineata si vei avea energie tot restul zilei.
 
Spuneam si in randurile anterioare ca o astfel de schimbare in alimentatie poate fi privita cu scepticism si asta ca nu oricine stie sa profite la maximum de beneficile legumelor, iar in afara de salate este cam greu sa te gandesti la alte moduri de consum. Sa stii ca legumele pot fi cu adevarat savuroase daca stii ce mirodenii si ierburi aromatice sa folosesti si apoi conteaza si combinatiile alimentare si modul de preparare. Doar asa iti asiguri mesele consistente cu care te-ai obisnuit pana acum!
 
 
La micul dejun poate parea putin ciudat sa consumi o salata de cruditati cand poti face asta mai degraba la cina, dar iata alte moduri de a consuma legumele si trufandalele:
 
1.Legume mari umplute cu crema de branza si verdeturi sau salata
 
Cel mai bine merg ardeii grasi pentru ca au marimi potrivite, pot fi taiati pe jumatate si decupati si mai au si un gust minunat dulce. Nu ezita sa folosesti toate culorile de ardei gras si nu uita ca poti proceda la fel si cu rosiile mari si castravetii.
 
 
Poti alege crema de branza light pe care sa o combini cu putin ulei de masline, patrunjel, marar, ceapa verde si rosie.
 
 
2.Ciuperci umplute cu cascaval sau parmezan sau alte legume
 
Ai nevoie de palarii mari de ciuperci pe care sa le rumenesti 1-2 minute, fiind decorate cu cascaval sau parmezan ras.
 
 
3.Legume mari umplute cu salata de ton
 
Cel mai bine merg rosiile mari pe care le tai la un capat si le scobesti usor sau le poti taia precum o clementina, iar in mijloc sa adaugi 2-3 linguri de salata de ton. La salata ai nevoie de ton in apa, cuburi de avocado, ceapa rosie, patrunjel, zeama de lamaie. Merge si o garnitura de trufandale.
 
 
4.Rulouri din legume
 
Ai nevoie de fasii de zucchini sau vinete la grill pe care sa le ornezi cu crema de branza sau branzica de vaci si mai poti adauga cuburi de rosii, ceapa rosie, fulgi de chilli, patrunjel. Se ruleaza. Poti folosi si fasii de castravete crud.
 
 
5.Sandvis mexican si vegan
 
Ai nevoie de pite pe care sa le ornezi cu ce vrei tu (rosii, crema de branza sau avocado, ceapa rosie, porumb la conserva, fasole rosie sau neagra la conserva, tofu la conserva, ceapa verde, patrunjel, ciuperci la conserva sau la grill, etc.) Poti folosi si sos tzatziki.
 
 
6.Mini-aperitive din catsraveti cu carne slaba
 
Alege rondele de castravete pe care sa le decorezi cu crema de branza, marar, patrunjel si poti adauga putina sunca slaba sau bacon sau file de somon afumat.
 
 
7.Omleta tip shaorma
 
Pita nu va fi din paine, ci din 2 oua. Iata reteta aici.
 
 
8.Omleta din tofu
 
Ai nevoie de tofu la conserva, 2 linguri de turmeric, spanac si ceapa rosie.
 
 

 

Tags:
legume
legume la micul dejun
micul dejun
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare