Cum iti dai seama ca ai arterele infundate? Iata metode simple de curatare

Afectiuni 05.02.2018 dietetik
Arterele au o functie deosebit de importanta in organism si anume de a sustine buna circulatie a sangelui ca sa ajunga la fiecare organ in parte. Atunci cand arterele sunt infundate, circulatia devine deficitara. Iti vei simti mainile si picioarele reci in permanenta, venele de la maini si picioare vor deveni iesite in exterior, iar durerile la mobilitate vor fi crunte. Acestea sunt simptome destul de vizibile pentru ca incurca o persoana sa-si duca la bun sfarsit activitatile zilnice, dar din pacate, sunt semn ca boala deja s-a instalat. Realitatea crunta este ca exista alte simptome mai subtile care anunta probleme la nivelul arterelor pe care trebuie sa invatam sa le descifram ca sa prevenim evolutia bolii. Afectiunile legate de circulatia sangelui sunt destul de multe, anume artrita, artroza, osteohondroza, cheaguri de sange, infarct, varicoza, ateroscleroza etc.
 
In prezent, o mare parte a populatiei se confrunta cu problema arterelor infundate si asta din cauza stilului de viata sedentar, statul in picioare, stresul si stilul alimentar nesanatos, bogat in prea multe grasimi si calorii. Grasimea din alimente se depune fix pe artere, in jurul organelor si in diverse zone ale corpului cat sa fie vizibila.
 
Tocmai pentru ca simptomele sunt atat de subtile pentru inceput, multe persoane ajung sa moara din cauza atacurilor de cord si a accidentelor vasculare, iar asta se datoreaza in mare parte cheagurilor de sange. Este de inteles, avand in vedere ca sangele nu circula corect prin artere. Este blocat si se ingroasa, formand cheaguri de sange. Acestea sunt atat de periculoase incat pot determina si amputarea membrului inflamat.
 

Care sunt simptomele arterelor infundate?

 

Simptomele sunt destul de multe si subtile si deseori pot fi confundate cu alte afectiuni. De asta se si recomanda analizele periodice de rutina, pentru ca astfel nu ai cum sa ai erori. Acestea sunt cele mai comune in majoritatea afectiunilor cardiovasculare:
 
 
1.Lipsa coordonarii miscarilor, asta insemnand ca poate fi o problema cu circulatia sangelui la creier. 

2.Vorbire ingreunata

3.Vedere incetosata

4.Dureri de cap mari si permanente. Este semn ca in organism ai inflamatii, iar acestea sunt date de o circulatie sangvina deficitara.

5.Oboseala cronica

6.Respiratie greoaie

7.Transpiratie excesiva, asta insemnand ca ai oscilatii constante ale tensiunii arteriale. Pot aparea multe probleme, respectiv infarct, accident cerebral, imobilizare la pat.

8.Spasme musculare persistente in diverse zone ale corpului

9.Pierderea poftei de mancare si totusi senzatii dese de greata. Poate fi o problema cu arterele de la rinichi

10.Daca stai prea mult timp in picioare, acestea se pot inflama si te vor durea pentru cateva ore bune sau zile
 
 

Care sunt cauzele arterelor blocate?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Indiferent care artere din corp ar fi sclerozate, cert este ca factorii declansatori sunt aceiasi si anume grasimea acumulata in corp. Acest lucru iti poate fi confirmat si in urma unui set de analize. Vei afla ca stai prost cu glicemia, tensiunea arteriala, iar unitatile de colesterol sunt date peste cap.
 
Grasimea de la nivelul arterelor se solidifica in ani de zile si te vei trezi cu artere rigide, iar colesterolul este singurul responsabil pentru acest fapt. Cand vei observa ca nu mai ai aceiasi mobilitate si dexteritate trebuie sa-ti pui semne de intrebare in ceea ce priveste sanatatea arterelor. Arterele sanatoase trebuie sa fie flexibile si tonifiate. Cu cat creste rigiditatea, sangele poate sa nu mai circule deloc.
 
 

Cum se desfunda arterele?

 

Un medic iti va recomanda cu siguranta un tratament in cazul diverselor boli cardiovasculare, dar de multe ori se intampla sa dea reactii adverse pentru ca au chimicale si ingrediente de sinteza, modificate in laborator. Cele mai recomandate sunt cele care regleaza colesterolul sau anumiti inhibitori. Trebuie sa stii ca sunt destul de scumpe, iar pe langa ele trebuie sa ai grija si la alimentatie. Tot medicul te va indruma spre o alimentatie saraca in grasimi si dulciuri, dar pana va fi cazul, iata cum poti preveni cu solutii accesibile:
 
1.Consuma un aport ridicat de fibre. Le poti lua din fructe, legume, verdeturi, cereale integrale ( tarate de ovaz, fulgi de ovaz) si seminte ( chia, in, canepa, schinduf). In plus, trebuie sa consumi si 6-8 pahare de apa pe zi ca sa stimulezi eliminarea toxinelor. In acest mod, arterele se vor curata in timp.
 
2.Consuma suplimente si alimente crude pe baza de antioxidanti ( legume verzi, rosii, fructe bogate in vitamina C, fructe de padure)
 
3.Consuma condimente care pun sangele in miscare ( usturoi, turmeric, ghimbir, scortisoara)
 
4.Consuma muraturi, intrucat au proprietati detoxifiante.
 
5.Fa zilnic exercitii de stretching.
 
 
 
 
 

 

Tags:
artere infundate
curatare artere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare