Cum iti detoxifiezi ficatul in 2 zile cu sare amara

Sarea amara, cunoscuta si cu numele de sare Epsom sau sulfat de magneziu, este un mineral natural compus din oxigen, sulf si magneziu, care ajuta la detoxifierea ficatului, colecistului, curatarea colonului si reglarea tranzitului intestinal datorita efectului laxativ pe care il are.
 
Dieta de detoxifiere a ficatului si a colecistului cu sare amara a fost promovata de medicii naturisti Bruce Fife si Hulda Clark, ambii autori ai unor carti de detoxifiere. Ei sustin ca pentru a-ti detoxifia ficatul si colecistul cu sare amara ai nevoie doar de doua zile, una de detoxifiere si alta de odihna. 
 
Cum decurge cura?
 
1. Consuma un mic dejun si un pranz fara grasimi si produse de origine animala. Alimente recomandate sunt legume, fructe, cereale integrale, legume preparate la aburi, paine integrala, miere. Dupa ora 2 nu trebuie sa mai mananci nimic.
 
2. Amesteca 4 linguri de sare amara cu 3 cani de apa si pune acest amestec la frigider. Consuma aceasta bautura de 4 ori, o data un pahar la ora 6 dupa-amiaza, un alt pahar la 8 seara, iar cealalta parte care a ramas in doua transe: dimineata a doua zi, cu 2 ore de momentul in care te trezesti in mod normal, si cealalta jumatate la trezire, preferabil cu 2 ore inainte de micul dejun.
 
3. La 1-2 ore dupa ce ai consumat paharul de apa cu sare de la 8 seara, consuma cu inghitituri mici 2 linguri de ulei de masline amestecate cu sucul de la o jumatate de grapefruit sau de la o jumatate de lamaie.
 
4. Dupa ce bei penultima doza de apa cu sare dis-de-dimineata, poti sa te culci din nou, iar la trezire sa nu uiti sa bei si restul ramas.
 
5. Ziua a doua a dietei incearca sa consumi numai fructe, legume, cereale integrale cu lapte de soia, paine integrala cu miere, orez brun fiert, quinoa.
 
 
6. Efecte adverse care pot sa apara de la aceasta cura sunt starea de greata, ameteala si senzatie de voma. Acestea dispar in cel mult o zi. 
 
7. Tine dieta in weekend, deoarece o sa iti petreci multe ore prin baie. Sarea amara are un efect laxativ puternic.
 
Sarea amara se gaseste la magazinele cu profil naturist, inclusiv in farmacii. Deoarece este o cura agresiva, este recomandat sa apelezi la ea cat mai rar, o data pe an este suficient. De asemenea, daca suferi de gastrita sau ulcer, evita aceasta metoda de detoxifiere. 
 
 
Sursa: livestrong.com
 
Tags:
sare amara
sare epsom
detoxifiere ficat
cura detoxifiere cu sare amara
sulfat de magneziu
cura de 2 zile
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare