Cum iti mentii greutatea dupa ce termini dieta Dukan

Secrete 10.02.2014 Livia Caled

Cea mai mare provocare a unei cure de slabire nu este sa ajungi la greutatea dorita, ci sa reusesti sa o mentii. Altfel, dieta nu si-a atins scopul si trebuie sa o incepi din nou. Potrivit doctorului Pierre Dukan, dupa incheierea dietei este foarte important sa se tina cont de anumite reguli alimentare, astfel incat sa se evite ingrasarea. Studiile au aratat ca riscul de ingrasare dupa dieta Dukan, si nu numai, dureaza 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut. Deci daca ai slabit 10 kilograme, riscul sa te ingrasi la loc te pandeste pe o perioada de 100 de zile.

Ce trebuie sa faci ca sa nu te ingrasi la loc dupa ce ai incheiat dieta Dukan?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Continua dieta pe toata perioada in care exista riscul de ingrasare. Aceasta este faza de consolidare a dietei Dukan, cea care promite ca te mentine la greutatea dorita. In aceasta faza trebuie sa consumi multe legume si proteine si, in general, alimentele din perioada de atac si croaziera. In fiecare zi ai voie sa introduci in meniul tau o portie de fructe si 2 felii de paine integrala. O data pe saptamana poti consuma un aliment interzis, adica pizza, inghetata, o prajitura, cartofi prajiti. De asemenea, o data pe saptamana poti consuma orez sau paste integrale. Regula este sa nu introduci mai mult de 2 alimente noi pe zi.

2. Dupa incheierea fazei de consolidare, ai grija sa consumi o zi pe saptamana, pentru o perioada cat mai lunga (unii recomanda chiar pentru toata viata), exclusiv proteine, concomitent cu trei linguri de tarate de ovaz pe zi. Taratele de ovaz  sunt secretul dietei Dukan, si intervin eficient in reglarea nivelului de colesterol si zaharuri din sange. Ziua de proteine trebuie sa fie aceeasi in fiecare saptamana, de exemplu joia.

3. Cand cura s-a incheiat definitiv, toate alimentele trebuie reintroduse treptat si in cantitati moderate. Incearca sa ramai cat mai mult timp la regula de 2 alimente noi pe zi, pana cand reusesti sa introduci toate alimentele pe care ti le-ai interzis pana acum. 

Citeste si 100 de alimente permise in dieta Dukan.

4. In momentul in care ai incheiat dieta Dukan definitiv si ai inceput sa mananci cat mai multe feluri de mancare, este important sa iti micsorezi portiile. Dupa ce ai tinut dieta atata timp, nu trebuie sa-ti sochezi organismul cu prea multe combinatii alimentare.

5. Dupa dieta Dukan, incearca sa nu te abati de la un program alimentar, adica 3 mese principale pe zi si 2 gustari. Cu cat mesele tale sunt mai regulate si mai mici, cu atat riscul de ingrasare este si el mai mic. 

6. Ca dupa orice dieta, ai grija sa eviti dulciurile, alimentele procesate si carbohidratii in exces. Incearca sa scoti complet din dieta ta faina alba si zaharul.

7. Bea cel putin 1 litru si jumatate de apa pe zi.

8. Incearca sa faci in fiecare zi exercitii fizice. Daca in perioada dietei Dukan ai facut o jumatate de exercitii fizice pe zi, continua sa faci la fel. Sunt ok si plimbarile, alergatul in parc sau dansul.

Voi cum v-ati mentinut greutatea dupa ce ati incheiat dieta Dukan?

Citeste si Cum sa mananci ca sa te mentii slaba.

 

Tags:
dieta dukan
mentinere greutate
cura slabire
ingrasare
dieta saptamanii Dukan
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare