Cum iti pacalesc restaurantele papilele gustative

 Daca vrei cu adevarat sa mananci sanatos si curat, ia aminte la aceste trucuri pe care le folosesc restaurantele. E drept ca mancarea este foarte gustoasa, dar nu te abate de la efoturile tale de a manca si corect. 

1. Descrieri apetisante ale mancarurilor 
 
Cand descrierile din meniu suna foarte pompos si cuprind cuvinte cum ar fi "suculent", "delicios", "rumenit" etc, mancarea ti se va parea mult mai buna, chiar daca e doar o portie de paste cu sos de rosii. Un studiu a demonstrat ca atunci cand persoanele mananca aceeasi mancare, dar cu nume diferite, apreciaza ca fiind mult mai gustoasa cea care a avut o descriere apetisanta. 
 
2. Imprastie arome in aer
 
Papilele gustative se activeaza in primul rand la miros, iar managerii de restaurante stiu asta. Asadar, au desfiintat tura de noapte pentru brutari si i-au chemat la serviciu ziua, sa miroasa tot localul a paine proaspata, fac cafea la ibric sa te simti ca acasa tot datorita mirosului si, ca bonus, folosesc uleiuri esentiale pentru a parfuma locul. 
 
 
3. Multe culori pe farfurie 
 
Cu cat arata mai frumos mancarea ta, cu atat te gandesti ca este mai gustoasa. Un studiu publicat in Jurnalul de Cercetare al Consumatorului a aratat ca studentii care au primit boluri cu bomboane M&M in 10 culori au mancat cu 77% mai multe bomboane fata de cei care au primit doar 7 culori. 
 
4. Apa plata cu lamaie 
 
Din ciclul "6 cele mai murdare obiecte dintr-un restaurant", lamaiele nu fac apa plata mai gustoasa, ci mai nesanatoasa. Barmanii si chelnerii taie si apuca feliile de lamaie cu mainile goale, plus ca nici macar nu le spala. Daca nu ti se pare mare lucru, afla ca in multe dintre analizele de laborator ale probelor luate din restaurante s-au descoperit materii fecale pe feliile de lamaie. 
Tags:
restaurant
papile gustative
mancare
arome
meniu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare