Cum iti pastrezi silueta, vara

Sfarsitul de saptamana transformat in vacanta si vacantele in sine, pot aduce prejudicii siluetei tale, mai ales daca pana acum ai respectat o dieta pentru scaderea in greutate. Cum isi pastrezi silueta, vara? Iata reguli, trucuri si sfaturi.

Vara este o perioada ideala. Avem fructe si legume din belsug. Mergi in piata dupa toate aceste bunatati si mergi pe jos! Faci miscare si te bucuri de toate beneficiile fructelor de sezon. Legumele combinate sau nu cu fructe sunt perfecte pentru a face cele mai gustoase salate. Prajeste usor legumele, adauga ierburi, ulei de masline, pune iaurt, cimbru, ardei iute si usturori si bucura-te de gustul lor perfect.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Bea apa! Hidratarea corecta  este un mod eficient care te ajuta sa-ti pastrezi silueta. Ca sa ai cu adevarat beneficii de pe urma consumului de lichide (apa, sucuri slab calorice, supe, fructe si legume bogate in apa), este bine sa bei 1,5 litri pe zi.

Bea sucuri fara zahar, pe care le poti prepara singura. Foloseste aromele fructelor ca sa le adaugi in apa. Pune lamaie, suc de grapefruit , o felie de portocala, sau fructe rosii si gheata. Apa o sa capete un gust placut, si o sa ramana fara calorii.

Extractele de plante aromatice pot fi, solutii bune pentru a pierde in greutate, deoarece acestea nu au zahar si nici calorii. Cele mai bune alegeri menta, anason sau de busuiocul. Sunt bune inclusiv adaugate in cocktail-uri de fructe proaspete.

Gustari inteligente. Este jutificata teama de a manca inghetata. Si corecta! Solutia sta in capacitatea de a ciuguli inteligent. Inlocuieste inghetata de vanile cu cea din fructe, iaurtul degresat in care adaugi fructe proaspete in locul iaurtului cu fructe. Rontaia fructe inghetate. Toate sunt delicioase si bine venite fara consecinte calorice. Rontaie fara rezerve castraveti si rosii cu sosuri slabe din branza.

Fa o pasiune pentru retetele sanatoase preparate la rece (gazpacho, de exemplu), ideale vara si cu foarte putine calorii. Studiaza cu atentie meniul la restaruant si alege cu cap astfel incat sa nu te simti vinovata. Salatele, aperitivele usoare din branza si pestele cu garnituri de legume sunt cele mai bune alegeri.

Vacanta inseamna neaparat miscare. Fa asta! Alege drumuri forestiere, mergi pe jos, descopera peisaje noi, mergi cu bicicleta  si o sa ai picioare frumos modelate la finele vacantei.

Adopta variantele picante sau aromate! Condimente aromate sunt aliatii tai. Pe langa aroma, dau o nota exotica si originala, nu au calorii si sunt bune pentru sanatatea ta. Contin oligoelemente, vitamine si minerale si iti sustin silueta. Patrunjelul este bogat in vitamina C si fier (este tonic si digestiv). Busuiocul este bogat in vitaminele A, C si calciu (bun antioxidant). Coriandru este bogat in beta-caroten si stimuleaza absorbtia si arderea grasimilor avand propriet??i antioxidante. Turmeric  este bogat în s?ruri minerale (este digestiv si antibacterian).

Nu trece nicioadata peste micul dejun, nici chiar in vacanta. Pentru a pierde in greutate si pentru a te mentine trebuie sa mananci dimineata. Repetam ceea ce am mai tot spus: persoanele care mananca micul dejun sunt mai suple decat cele care sar peste masa de dimineata. Avantajul unui mic dejun consistent este dublu: calorii energetice si o placuta senzatie de satietate pe parcursul zilei, scrie cuisineaz.com.

La toate acestea adauga multa buna dispozitie, pentru o vara minunata.

Tags:
Cum iti pastrezi silueta
vara
dieta de vara
dieta pentru scaderea in greutate
mic dejun
gustari inteligente
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare