Cum iti prepari acasa fardul de obraz

Desi la prima vedere pare imposibil, orice produs cosmetic poate fi facut acasa, fara prea mari eforturi. Partea mai complicata este sa gasim ingredientele, recipientele si dozajul perfect pentru tenul nostru, mai ales daca e vorba de prepararea fondului de ten sau a cremei de fata. 

Produsele cosmetice preparate acasa au avantajul ca sunt naturale 100%, oferindu-ne in acest fel o alternativa sanatoasa la produsele din comert care sunt, de cele mai multe ori, pline de parabeni si alte chimicale. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Azi va propunem 3 retete de fard de obraz pentru toate tipurile de ten:

1. Fard de obraz din sfecla rosie

Pentru acest blush aveti nevoie de o sfecla rosie, care musai trebuie deshidratata, dupa care rasnita fin. Daca nu aveti un deshidratator, feliati subtire sfecla si lasati-o sa se usuce. Dupa ce se usuca, rasniti fin bucatile de sfecla uscata pana cand se transforma intr-o pudra. Pentru stralucire, puteti adauga putina pudra de mica, insa aveti grija, aceasta usuca tenul.

Daca vreti un blush cremos, amestecati pudra de sfecla rosie sau putin suc de sfecla rosie cu o lingurita de unt de shea si una de ulei de migdale. Adaugati pudra de sfecla pana cand obtineti o pasta consistenta. Daca folositi suc de sfecla rosie, puteti adauga putin amidon pentru a obtine o pasta cremoasa. Blush-ul cremos este perfect pentru tenul uscat sau mixt.

Citeste si Cum sa iti prepari deodorantul antiperspirant acasa.

2. Fard de obraz cu pudra pentru bebelusi si coloranti alimentari

Pentru acest fard aveti nevoie de 3 linguri de apa, 2 linguri de pudra pentru bebelusi sau amidon de porumb si coloranti alimentari. Puteti alege ce nuante de rosu va plac si sa le combinati pana gasiti varianta dorita. Amestecati bine amidonul cu apa si colorantii, pana cand se formeaza o pasta de consistenta unei argile mai moi. Puneti-o intr-un recipient si lasati-o la uscat. Coloranti alimentari puteti gasi aici

Daca vreti sa preparati un blush cremos, puneti in loc de apa niste unt de shea si putin ulei de migdale.  

3. Fard de obraz cu scortisoara si cacao

Daca vreti o nuanta mai inchisa, puteti folosi pentru prepararea fardului de obraz scortisoara sau cacaoa. Amestecati 2 lingurite de amidon de porumb cu pudra de cacao si scortisoara, dar si putina glicerina. Pentru o nuanta de rosu puteti adauga putina pudra de sfecla rosie, iar pentru stralucire, praful de mica este ideal. Untul de shea este perfect daca vreti sa transformati acest blush intr-unul cremos.

Tags:
fard obraz
blush
blush cremos
fard de obraz homemade
cum prepari acasa fard de obraz
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • cineva
    1. cineva 18.04.2015 17:32

    Super

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare