Cum ne influenteaza sanatatea aditivii alimentari

Secrete 11.03.2009 dietetik

Multi aditivi alimentari au nume lungi. Uneori sunt trecute pe etichete abreviere ale acestora, alterori nu. Unele dintre ele beneficiaza mai mult de un nume, in timp ce altele includ cateva litere din alfabetul grec. Pentru a preveni acest lucru fiecarui aditiv alimentar i se atribuie cate un cod. In timp ce unele persoane atribuie o mare importanta prezentei aditivilor in produsele alimentare, altele nu detin suficiente informatii despre felul in care aditivii alimentari pot afecta sanatatea.


Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Cum afli despre aditivii alimentari
Daca vrei sa afli mai multe despre un aditiv alimentar, particular citeste lista ingredientelor unde vei gasi denumirea aditivului, functia si numarul, de exemplu regulator al aciditatii (260). Te poti folosi de aceasta informatie pentru a intelege mai bine ce contine mancarea pe care o servesti. De exemplu regulator al aciditatii ajuta in mentinerea aciditatii din alimente. Acest lucru poate ajuta in prevenirea alterarii alimentelor, ca de altfel si a schimbarii gustului.


In general aditivii alimentari sunt prezenti in mancarurile procesate, dar cantitatile folosite sunt mici. Sunt multe substante chimice care sunt folosite ca si aditivi alimentari cum ar fi vitamina C sau acidul ascorbic (300) in fructe sau lecitina (322) in galbenusul de ou, fasolea din soia, arahide si porumb. Pe langa aditivii alimentari exista substante chimice. Astfel unele alimente pot sa contina mii de substante chimice. Insa corpul uman nu poate face diferenta dintre substantele naturale si aditivi.

 

Pentru ce sunt folositi
Exista o serie intreaga de motive pentru care se utilizeaza aditivii alimentari. Pot fi folositi pentru: imbunatatirea gustului si aspectului produsului alimentar, procesat. Un alt motiv este pastrarea calitatii produsului si respectiv prevenirea alterarii acestuia.


Tags:
hiperactivitate
aditivi
substante chimice
cancer
intoleranta
coloranti artificiali
alimente
acid ascorbic
lecitina
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare