Cum ne potolim senzatia de foame in dieta?

Secrete 14.03.2018 dietetik
Dietele nu sunt usoare pentru nimeni, indiferent cat de permisive ar fi. Tot trebuie sa eviti alimentele cunoscute ca fiind nesanatoase si cu multe calorii, mai ales dulciurile ce contin zaharuri rafinate. Pe langa poftele excesive care intervin in diete, vei cunoaste si senzatia permanenta de foame, care duce majoritatea persoanelor la trisare. Este cunoscut faptul ca orice abatere intr-o dieta necesita oprirea dietei si luarea de la capat, pentru ca nu va avea nici un efect asupra kilogramelor in plus. De asemenea, chiar daca reusesti sa slabesti, vine perioada de mentinere care este la fel de grea ca si perioada din timpul dietei si asta pentru ca trebuie sa ai mare grija sa nu repui kilogramele date jos. Cel mai adesea se intampla ca cei care se ingrasa iar sa puna un numar si mai mare de kilograme din cauza efectului yo-yo.
 
Senzatia de foame poate fi destul de apasatoare, iar in acel moment ti se pare ca ai manca absolut orice numai sa te simti satul. Cei mai multi oameni confunda potolirea foamei cu umplerea peste masura a stomacului, ceea ce este total gresit. Medicii ne sfatuiesc sa mancam cat sa ne potolim foamea si nu pana ne simtim full. Altfel, ne vom simti storsi de energie, vom avea probleme cu stomacul pentru ca va creste in dimensiuni, iar kilogramele nu vor inceta sa se depuna.
 
 
Bine ca exista alimente sanatoase si cu un numar infim de calorii, care ne permit sa abuzam de ele atunci cand ni se face foame intre mesele principale. Putem consuma un aliment cu putine calorii si satios si vom manca mai putin din farfurie, ceea ce este ideal pentru pierderea kilogramelor si apoi pentru mentinerea siluetei. Mai jos vei gasi cele mai indicate alimente pentru potolirea foamei excesive:
 

1.Avocado

 

Este popular in majoritatea dietelor sanatoase, dar si alimentul preferat al veganilor si nu intamplator. La fel ca si uleiul de masline sau pestele si fructele de mare, avocado contine acizi grasi sanatosi, care potolesc senzatia de foame rapid, facilitand slabirea si in plus vei castiga si beneficii pentru sanatate cum ar fi scaderea riscului de boli cardiovasculare, normalizarea glicemiei si normalizarea unitatilor de colesterol. Poti include avocado la orice mancare de la smoothieuri, salate pana la deserturi, supe crema si paine toast sau avocado umplut cu legume.
 
 

2.Pestele si fructele de mare

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sunt alimente specifice dietei mediteraneene, dar sunt recomandate si in alte diete sanatoase, care ofera o slabire graduala. La fel ca si avocado, pestele si fructele de mare contin acizi grasi sanatosi Omega-3 si Omega-6, care potolesc foamea instant si nu vei mai simti nevoia sa mananci decat peste cateva ore bune.
 

3.Merele

 

Pe langa faptul ca sunt bogate in fibre, care potolesc senzatia de foame aproape instant, merele mai contin si antioxidanti puternici cum este pectina. Te ajuta sa-ti reglezi glicemia, pentru a te putea concentra cum trebuie pe dieta. Merele pot fi consumate in salate, smoothieuri, deserturi raw vegane sau ca atare. 
 
 

4.Taratele de ovaz

 

La fel ca si merele, taratele de ovaz sunt bogate in fibre si ofera rapid senzatia de satietate. De asemenea, sunt mult mai sanatoase decat cerealele frumos colorate din supermarketuri, care contin zaharuri rafinate si conservanti. Le poti consuma in smootheuri, mancarica, supe, deserturi vegane, quinoa, hrisca, etc.
 


5.Smoothie-urile cu ghimbir

Ghimbirul este cunoscut in dietele de slabire si este destul de utilizat in diverse mancaruri sub forma de pulbere, dar as spune ca cel mai potrivit este sa-l consumam in smoothiuri proaspete din legume, fructe si condimente, care accelereaza arderea grasimilor (piper cayenne, turmeric, scortisoara, etc), dar si ceaiuri. Putem consuma cate bauturi dorim pe baza de ghimbir.
 
 

6.Nucile

 

Sunt printre cele mai sanatoase fructe oleaginoase si pot fi considerate si un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele in plus. Contin vitamine, minerale, fibre si grasimi sanatoase, astfel ca potolesc repede senzatia de foame. Le poti consuma ca atare sau in smoothieuri, cereale si salate.
 

7.Ouale

Contin proteine animale importante, care ofera rapid senzatia de satietate. Le poti consuma oricand la masa cand ai pofte excesive, dar ai grija sa nu depasesti 2-3 oua pe zi.
 

8.Cafeaua

 

Cafeaua este destul de controversata in curile de slabire. Unii spun ca nu ar fi sanatoasa, iar altii da, gratie antioxidantilor puternici. Ei bine, acestia potolesc senzatia de foame si aproape ca vei uita ca trebuie sa mananci. Ai grija sa folosesti indulcitor natural doar si nu fa excese.
 
Un alt secret este sa consume cate un pahar cu apa cu 30 de minute inainte de masa. Vei manca o portie mai mica de mancare.
 

 

Tags:
dieta
foame
potolim senzatia de foame
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare