Cred ca orice persoana isi doreste un ten perfect exact cum vedem in revistele glossy. Din pacate, nu toate persoanele se pot lauda cu o piele perfecta fara sa depuna efort. Exista persoane care se confrunta cu acnee, pete postacneice si de imbatranire, riduri, sensibilitate si diverse alte probleme. Pe piata exista o sumedenie de produse care promit rezultate miraculoase doar ca alegerea unui produs perfect pentru nevoile personale poate fi destul de grea. Propun sa incercam si remedii naturiste pentru ingrijirea tenului, pentru ca asa excludem din start chimicalele, conservantii si diversi factori alergenici.
Nu iti voi spune ca exista remedii minune, care sa-ti rezolve problemele peste noapte, pentru ca nu exista asa ceva, dar tot ce iti pot spune este ca te poti folosi de anumite remedii ca sa iti exfoliezi delicat tenul o data pe saptamana, sa-l cureti de sebum pentru a mai reduce numarul cosurilor si sa mentii hidratarea la nivelul pielii pentru a intarzia aparitia ridurilor cat de mult se poate. Pe piata vei gasi si multe produse care promit sa-ti stearga ridurile de pe fata, dar acest lucru este posibil doar cu ajutorul injectiilor cu acid hialuronic, care sunt destul de scumpe si trebuie facute periodic. Ridurile aparute cu greu mai pot fi eliminate, dar tot ce poti sa faci este sa previi aparitia lor prin hidratare, iar daca ai deja linii fine de expresie si riduri mai adanci, poti doar sa impiedici adancirea lor printr-o hidratare zilnica ca la carte.
Ca sa nu ma lungesc foarte mult, iti voi spune ca argila este cea mai accesibila si buna solutie pentru ingrijirea pielii. Iti poti face masti pentru fata, gat si decolteu, dar iti poti face si impachetari corporale cu ea. Argila poate fi aplicata simplu, dar si combinata cu diverse ape florale si uleiuri esentiale in fuctie de problema cu care te confrunti. De exemplu, daca amesteci argila cu ulei de eucalipt vei obtine o masca faciala pentru a trata si preveni acneea, petele postacneice si vei tine sub control secretia excesiva de sebum. Daca vei combina argila cu apa de lavanda sau de trandafir, vei obtine o masca foarte hidratanta pentru ameliorarea si prevenirea ridurilor.
Argila poate fi gasita sub forma pulbere la plafare si magazinele bio sau o poti gasi si gata preparata in borcanele inchise bine ermetic. Ai grija sa fie in stare cat mai pura daca vrei sa obtii rezultate minunate. Vei gasi pe piata diverse tipuri de argila. Sfatul meu este sa nu te zgarcesti sa alegi cea mai simpla si ieftina argila. Mai pune cativa leuti si poti alege o argila fina, care sa-ti lase tenul asa catifelat incat sa nu mai ai nevoie de crema hidratanta dupa utilizare.
Ce tipuri de argila exista?
Bineinteles, exista cate un tip de argila specific pentru fiecare problema a tenului, asa ca alegerea ar trebui sa fie usoara:
1.Argila alba – este cea mai cunoscuta si mai utilizata in majoritatea produselor de ingrijire a tenului. Exfoliaza bland tenul, favorizeaza eliminarea toxinelor prin detoxifiere si hidrateaza bine. Se poate spune ca este potrivita pentru orice tip de ten si nu da nici un fel de reactie negativa.
2.Argila rosie – este foarte bogata in antioxidanti gratie culorii puternice de rosu si este folosita mai ales pentru tenul sensibil si cu tendinta de uscare. In plus, poate fi folosita si pentru tenul tern si obosit.
3.Argila albastra – curata delicat pielea si o protejeaza impotriva radicalilor liberi; nu vei mai avea probleme cu ridurile, pielea uscata, iritatii etc
4.Argila galbena – pentru persoanele cu ten matur si imbatranit este ideala, intrucat hidrateaza foarte bine si protejeaza pielea
5.Argila verde – este potrivita mai ales pentru persoanele care se confrunta cu cosurile si toate problemele specifice; curata porii in profunzime, dezinfecteaza si cicatrizeaza semnele post acneice
6.Argila roz - este potrivita pentru tenul sensibil la factorii externi
Cum preparam mastile cu argila?
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Daca ti-ai ales deja argila potrivita, tine minte ca o poti combina cu diverse uleiuri esentiale, ape florale, uleiuri vegetale si putina apa. De asemenea, poti utiliza si suc proaspat de fructe pentru a obtine o pasta groasa. Pe piele se pune in strat gros masca si se lasa 20-30 de minute, apoi se clateste cu apa calda si apoi rece. Poti sa-ti faci un ritual din a folosi argila de 1-2 ori pe saptamana.