Cum obtii o talie subtire

Fitness 29.04.2013 Jeanette

Orice femeie creste cu informatia ca o talie frumoasa este subtire, iar o talie de viespe ceva de invidiat, care merita obtinut cu orice pret. In timp ce nimeni nu poate contesta estetica taliei subtiri, este bine sa fim realisti in ceea ce priveste posibilitatile, si sa ne setam tinte oricat de dificile, dar posibile.

Poti obtine o talie mai subtire prin exercitiu?

Din pacate, esi pentru alte parti ale corpului poate functiona, subtierea taliei nu este ceva ce putem reusi doar focusand exercitiile pe zona din mijloc a corpului. Trebuie sa facem si asta, da inainte trebuie sa ne dam seama de situatia in care suntem. In timp ce talia groasa poate fi rezultatul depunerii excesive de grasime la nivelul intregului corp, ea poate fi si din cauza ca avem un organism care depune in zona aceea sau pur si simplu conformatia noastra implica o talie mai groasa.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

De ce spunem ca este invers fata de celelalte? Deoarece celelalte parti ale corpului au nevoie mai intai de exercitiu si apoi de dieta. Pentru o talie subtire, lupta incepe cu dieta. Metoda principala de slabire la talie, care se aplica celor mai multe cazuri ( grasime corporala in exces) este exercitiul greu, care arde multa grasime in general. Nu va ajuta daca ne vom concentra exercitiile doar pe zona taliei. O vom intari, vom face patratele, dar grasimea va ramane acolo. Asa ca daca problema noastra incepe cu greutatea generala, trebuie sa scadem procentull de grasime din intregul organism.

Unele persoane depoziteaza grasime in exces pe talie din cauza cortizolului, un hormon al calui nivel creste odata cu stressul ( hormonul stressului). Factorii care cresc cortizolul pot fi controlati, prin mese regulate, renuntarea la alcool si ffumat, reducerea cafelelor si somn suficient.

Este posibil ca linia taliei sa fie mai mare pentru ca asa este conformatia noastra. Care sunt optiunile in acest caz? Ei bine, daca nu avem grasime pe talie deci nu avem ce indeparta, singura solutie este sa dam iluzia optica a unei talii mai subtiri, largind portiunea umerilor. Exercitiile pentru spate si umeri ne vor da o conformatie mai prietenoasa si o tinuta mai buna.

Nu exista miracole pentru a subtia talia, chiar daca unii o pretind. O combinatie intre toate cele aratate mai sus poate functiona. In cazul depunerii grasimii pe talie cel mai bun lucru este preventia.

Tip: Statul jos strica linia taliei. Corectati mereu pozitia, ca sa aveti spatele drept si abdomenul sa nu fie aplecat.

 

Tags:
talie subtire
fitness
slabire
exercitii
abdomen
dieta
cortizol
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare