Cum pierzi 1 kg pe zi consumand pastai si previi cancerul de colon?

Nu ar fi o problema in aceasta perioada a anului sa gasim pastai sau fasole verde, doar ca nu sunt multe persoanele care se dau in vant dupa ele si asta pentru ca sunt subapreciate. Ele sunt foarte atractive vizual gratie culorilor puternice de verde, galben, rosu sau pestrit. Chiar si pretul este destul de bun, deci ne putem permite sa le consumam regulat in cantitati mari. In general, persoanele care doresc sa slabeasca se feresc de consumul de fasole, dar multi nu stiu ca pastaile au proprietati diferite si sunt mult mai sanatoase. Nu intamplator exista diete pe baza de pastai  destul de eficiente. Un consum regulat de pastai te ajuta sa slabesti 1 kilogram la 1-2 zile si asta fara sa te infometezi sau sa depui un efort iesit din comun. Ar fi o dieta potrivita pentru orice persoana.
 
Daca pastaile sunt adorate de persoanele care au un stil de viata vegan asta nu inseamna ca nu pot fi si pe placul celor care au fost mereu fanii infocati ai carnii. Pastaile merg consumate atat in stil vegan si sunt destul de consistente chiar si asa, dar pot fi combinate corect si cu carne in asa fel incat sa te ajute sa slabesti. Desigur, se va alege carne slaba si gatita doar la abur, la grillul de aragaz sau la cuptor.
 
Spre deosebire de fasolea uscata, pastaile sau clasica fasole verde sau galbena au in continut nutrienti mult mai pretiosi. In primul rand ne dam seama de acest aspect numai daca luam in considerare culoarea lor. Aceasta poate varia in functie de antioxidnatii din continut si pot fi pastai verzi, galbene, rosiatice sau pestrite, cele din urma fiind intalnite mai rar ce-i drept. Fiecare culoare ne aduce nutrienti diferiti organismului, dar la fel de benefici pentru procesul de slabire si imbunatatirea starii de sanatate. 
 
 

Ce nutrientri contin pastaile?

Pastaile sunt recomandate in multe diete sanatoase si asta pentru ca nutrientii sunt pretiosi cu adevarat. De exemplu, cine ar fi crezut ca banalele pastai contin acizi grasi sanatosi Omega-3? In jurul nostru se vorbeste mai mult despre consumul de peste, fructe de mare si ulei de masline cand vine vorba de grasimile sanatoase, dar pastaile reprezinta metoda vegetala prin care putem aduce organismului acizii grasi. Iata despre ce alti nutrienti ar fi vorba:

 
  • Proteine vegetale – nu doar proteina din carne este pretioasa si sanatoasa asa cum  considera cele mai multe persoane
  • Fibre de cea mai buna calitate  - sunt esentiale pentru slabire si sanatate
  • Carbohidrati buni – asta inseamna ca vei primi energia necesara pentru a arde mai repde caloriile
  • Aproape toate vitaminele si mineralele necesare organismului (mai ales vitamina C, calciu, magneziu, acid folic, fier si zinc)
  • Betacaroten – iata ca nu doar morcovii contin aceasta substanta
  • In functie de culoare pot contine diversi antioxidanti puternici si anume (pastaile verzi – clorofila , pastaile galbene – substante flavonoide, pastaile roscate sau pestrite – pigmenti rosiatici sau antocianini ca in cazul sfeclei rosii)

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Ce beneficii castigam consumand pastai?

 

Chiar daca difera tipul antioxidantilor in functie de culoare, asta nu inseamna ca un tip de pastai este mai mult sau mai putin sanatos decat alt tip. Orice am alege ne vom bucura de aceleasi beneficii dupa cum se poate observa:
 
  • Perfecte in orice dieta si asta pentru ca abia insumeaza 25 de calorii la 100 de grame – poti “abuza” de ele la orice ora
  • Tratezi si previi carentele nutritionale
  • Iti imbunatatesti digestia gratie fibrelor, deci iti vei accelera metabolismul si vei slabi fara efort
  • Iti vei stimula tractul intestinal tot gratie fibrelor, asta insemnand ca vei scapa de resturi, toxine si murdarii si vei tine la distanta cancerul de colon sau rectal
  • Previi bolile cardiovasculare si asta pentru ca iti tii sub control colesterolul
  • Itii mentii sanatatea oaselor si a articulatiilor
  • Iti oxigenezi mai bine celulele corpului
  • Au proprietati antiinflamatorii
  • Protejeaza creierul

 

Oricat de multe beneficii aduc, raman o leguma specifica problemelor gastro-intestinale.

 

 

Cum slabim cu pastai?

 

Cel mai bine este sa le gatim la abur timp de 2-3 minute. Cu cat sunt mai proaspete cu atat mai bine. Puitem prepara supe crema, salate la abur si le putem combina inedit. O cura se tine 1 saptamana si trebuie sa le consumam zilnic cat de des putem si in combinatii cat mai diverse.Iata niste exemple:
 
  • Iaurt grecesc fara grasimi
  • Legume cu putine calorii si verdeturi
  • Cu alte legume fierte sau crude
  • Cu carne slaba (peste, fructe de mare, piept de pui sau curcan)
  • Sosuri de usturoi sau salsa caliente (in stil mexican)
  • Supe light cu seminte si crutoane

Citeste si Consuma fasole verde in stil indian - o explozie de arome

 

 

Tags:
pastai
previi cancerul de colon
pierzi 1 kilogram consumand pastai
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare