Micul dejun este de departe cea mai importanta masa a zilei, dar cei care vor sa slabeasca sar pur si simplu peste el, crezand ca surplusul de kilograme va disparea mai repede. Alte persoane poate ar vrea sa manance ceva dimineata, dar considera ca nu le ajunge timpul. Oricare ar fi motivele pentru care nu iei micul dejun, cert este ca nu vei reusi sa slabesti si asta pentru ca esti tentat pe tot parcursul zilei sa mananci tot felul de rontaieli si alte gustari nesanatoase, iar seara cand ajungi acasa mananci copios si nesanatos.
Orice medic sau nutritionist iti va spune ca micul dejun este considerat masa regilor si asta pentru ca iti permite sa mananci cam tot ce vrei tu fara sa numeri caloriile sau sa te infometezi asa cum cer cele mai multe diete restrictive.
Care sunt avantajele sa iei micul dejun?
Atunci cand vei afla avantajele sigur vei incerca sa nu mai sari niciodata peste aceasta masa. Iata ce ai de castigat:
1.O masa bogata in vitamine, minerale, fibre, carbohidrati buni, proteine si antioxidanti, care iti va aduce un aport ridicat de energie pe tot parcursul zilei ca sa-ti desfasori activitatile si sa te poti concentra mai bine.
2.Nu vei avea probleme cu stomacul. Aici ne referim la gastrite, ulcere, dureri abdominale si asta pentru ca mucoasa stomacala nu se va roade, asteptand prea mult urmatoarea masa, care de fapt va fi prima pentru tine.
3.Cei mai multi dintre noi nu pot renunta la cafea dimineata si de multe ori ea reprezinta micul dejun si nimic altceva pe langa. Nimic mai gresit! Cafeaua ne poate afecta stomacul daca este bauta pe stomacul gol, asa ca nu ezita sa iei macar 2 guri de mancare daca nu poti mai mult.
4.Multi spun ca nu pot manca deloc dimineata pentru ca simt ca stomacul nu le cere acest lucru. Acest lucru se explica prin faptul ca nu esti obisnuit cu acest obicei. Atunci cand iti vei face un tabiet din a manca dimineata totul va fi mult mai usor pentru tine.
5.Nu spune nimeni ca micul dejun trebuie pregatit de la 6 dimineata. El se ia la o ora dupa ce te trezesti. Se presupune ca imediat dupa trezire este necesar un pahar cu apa calda si zeama de lamaie ca sa scapam de toxine si sa ne activam organele interne. Daca iti pregatesti cu o seara inainte micul dejun, cu siguranta dimineata vei sta mult mai bine cu timpul.
6.Daca vrei totusi o masa proaspata si preparata pe loc, alege numai mancaruri si retete simple si rapide, care sa nu-ti ia mai mult de 5 minute. Ai atatea retete din care poti alege.
7.Micul dejun nu este plictisitor si nu inseamna numai cereale cu lapte. Exista multe alte mancaruri sanatoase pe care le putem consuma dimineata.
8.Iti activeaza metabolismul, ceea ce este favorabil pentru arderea grasimilor pe parcursul zilei. Slabirea va avea loc mult mai usor, dar si mentinerea va fi mai usoara.
9.Micul dejun te ajuta s ate mentii satul ore bune, ceea ce insemana ca vei tine la distanta alimentele si gustarile nesanatoase. Vei manca mai rar, dar de calitate, iar asta te ajuta sa nu acumulezi calorii.
10.Micul dejun te mentine tanar si energic si iti da putere sa faci tot ce-ti propui intr-o zi.
Ce inseamna mic dejun sanatos?
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Micul dejun trebuie sa fie simplu si plin de imaginatie si sa cuprinda mai multe categorii alimentare. Este normal sa nu fie nici o placere pentru noi sa mancam in fiecare zi doar cereale cu lapte. Avem nevoie de toti nutrientii pe care ii putem obtine. De asemenea, nici sandvisurile nesanatoase din parizer si alte mezeluri nesanatoase nu ne ajuta sa fim sanatosi si slabi. Iata niste idei geniale:
- Paine prajita toast (sa fie integrala si cu seminte) pe care o poti decora cu crema guacamole de avocado cu rosii cherry, seminte, ridiche, castraveti si chiar bacon sau sunca slaba; poti pune chiar si somon; poti folosi si crema de branza dgeresata sau ton fara ulei;
- Hrisca cu iaurt grecesc cu putine grasimi si seminte
- Salata de cruditati cu crutoane
- Tarate de ovaz cu kefir
- Diverse sandvisuri vegane (folosim legume crude sau la grill in loc de felii de paine)
- Batoane proteine din seminte
- Creme tartinabile din legume
- Fast food vegan
- Omleta sanatoasa cu legume si verdeturi
- Smoothieuri (smoothie bowls)
(9).jpg)
Citeste si 9 Idei geniale de mic dejun vegan care te vor suprinde