Cum poti consuma fructele la micul dejun pentru slabire si mentinere

Alimentatie 04.07.2019 dietetik
Fructele nu sunt recomandate pentru consum seara pentru ca fermenteaza si provoaca balonare, dar in schimb poti abuza de ele in prima parte a zilei, mai ales la micul dejun cand ai nevoie de energie din plin. Contin zaharuri, dar totusi sunt de origine naturala si nu ingrasa precum dulciurile si rontaielile din comert, asa ca le poti consuma fara probleme in cura de slabire sau mentinere. Gasim tot felul de fructe in functie de anotimp si fiecare are nutrienti pretiosi de care trebuie sa profiti, dar iti poti pune cateva fructe la pungute in congelator ca sa te bucuri tot anul de ele. Fructele au in general preturi mici si le gasim in permanenta in magazine si piete, asadar sunt o alternativa de slabire la indemana. Exista voci care spun ca fructele ingrasa destul de mult, dar conteaza sa alegi fructele cu cel mai mic continut de zaharuri, sa nu depasesti 100 de calorii pe zi din fructe si sa le combini in moduri cat mai sanatoase. Cei mai multi tind sa consume fructele cu siropuri, miere de albine, frisca, dar nu flatezi deloc silueta in acest mod. In cadrul acestui articol vei descoperi cele mai sanatoase moduri in care poti consuma fructele dimineata!
 
Desi fructele merg consumate si ca atare ca gustare la o masa principala sau ca un snack, exista multe feluri de mancare in care pot fi incorporate. Iata niste idei geniale de consum:
 
1.Rulouri de fructe cu sos de casa
 
Ai nevoie de pungute alimentare de calitate si rondele sau cuburi de legume. Se ruleaza exact ca la shaorma si se tin in frigider. Se servesc cu sosuri light de casa care se prepara din avocado si legume. Poti avea chiar si humusuri din verdeturi, legume si ierburi aromatice.
 
 
 
2.Omleta cu avocado
 
Avocado este un fruct si nu o leguma, dar putini cunosc acest aspect. Mai mult decat atat, este singurul fruct care contine acizi grasi sanatosi Omega-3 si Omega-6 exact ca si uleiul de masline, pestele si fructele de mare. Omleta se prepara in stil Western ca o clatita ca sa poata fi organata cu felii de avocado semi-copt, ceapa rosie taiata julien si felii de rosii. Poti servi cu frunze de salata sau sosuri light de casa. Pentru omleta vei avea nevoie de 2 oua batute spuma pe care sa le asezi in tigaie ca si cum ai face clatite. Vezi aici 5 feluri inedite de omleta!
 
 
3.Tartine din orez expandat cu fructe
 
Sunt o alternativa la paine si ofera repede satietate. Dimineata te saturi cu 2 rondele ornate cu humus de avocado, rosii, ceapa, seminte si verdeturi.
 
 
4.Porridge cu branzica de vaci si fructe
 
Ai nevoie de jumatate de cana sau o cana de branzica de vaci si fructe pentru decorare. In branzica poti adauga zeama de lamaie sau lime si ce condimente si ierburi aromatice vrei. Fructele pot fi faramitate sau in bucati mici.
 
 
5.Sticks-uri din pepene rosu
 
Pepenele se taie felii lungi, se elimina coaja si apoi taie in fasii lungi si potrivit de groase. Sosul va fi din iaurt grecesc, zeama de lamaie, ierburi aromatice si praf de scortisoara.
 
 
6.Salata de fructe si terci de ovaz
 
Ai nevoie de:
 
1 cana de fulgi de ovaz 
1 cana de lapte de migdale sau cocos sau iaurt grecesc cu putine grasimi sau kefir
Zeama de lamaie
1 lingura de praf de scortisoara
2 linguri de stafide
1 rodie
Fructe la alegere – decorare (poti alege kiwi, grapefruit, pepene rosu, pepene galben, mango, ananas, fructe de padure, nectarine)
 
Pentru o masa racoritoare si cremoasa, fulgii de ovaz trebuie sa stea inmuiati in lapte, kefir sau iaurt macar 30 de minute.
 
 
7.Brunch de fructe
 
Brunch-ul este o masa consistenta si este luata mai ales de cei care au sarit peste micul dejun, dar nu este neaparat o regula. In acest caz ai nevoie de:
 
1 cana de branzica de vaci
Condimente si ierburi aromatice la alegere (pentru branzica)
1 cana de fulgi de porumb
Cateva fructe de decorare (pentru bol)
Fructe in bucati mai mari (pentru platou)
 
 
8.Lasagna cu  pepene rosu si fulgi de porumb
 
 
Ai nevoie de:
 
1 felie de pepene rosu
1 cana de fulgi de porumb
Jumatate de cana de kefir sau iaurt grecesc
Fructe de padure (decorare)
 

 

Tags:
fructe la micul dejun
mic dejun slabire si mentinere
cum poti consuma fructele
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare