Cum poti gati pieptul de pui in moduri cat mai diverse

Alimentatie 26.10.2017 dietetik
Carnea de pui este de departe una dintre cele mai sanatoase la care putem apela oricand fara a ne ameninta silueta, singura conditie fiind sa fie preparata in mod sanatos. Este pacat sa nu o consumam in combinatii cat mai diverse, daca tot se preteaza pe asta. Mai jos veti putea incerca nu mai putin de 21 de moduri de consum fara a te plictisi!
 

1.Pui picant si cartofi dulci

Secretul este sa tai carnea de pui cuburi la fel ca si cartofii dulci si sa aiba gust neaparat picant. Condimentele ar da mancarii o culoare aurie foarte atractiva, care merge vizual cu sparanghel si dovlecei taiati felii. 

2.Pui a la grec si iaurt specific

Pieptul de pui trebuie sa fie preparat intreg, fiert sau la grill, iar sosul sa fie facut cu mare atentie, pentru ca este ingredientul de baza. Este de preferat sa alegi iaurt grecesc si sa adaugi patrunjel proaspat, castraveti taiati cuburi si usturoi faramitat. Nu uita de plante aromatice.

3.Pui prajit cu legume

Pieptul de pui se taie cuburi si se pune la prajit in tigaie impreuna cu legume taiate cuburi sau intregi, daca sunt micute. Puiul va avea un gust dulce gratie legumelor. 

4.Shaorma cu cartofi dulci

Pieptul de pui este preparat fara sosuri care sa ingrase, iar cartofii normali sunt inlocuiti cu cartofii dulci. Se presara in loc de sosuri doar verdeata si condimente aromatice. Nu uita sa adaugi castraveti, avocado, sparanghel si lamaie. Renunta la lipie.
 

5.Pui Pesto in pita tip buzunare

O pita tip buzunare este mereu la indemana ca sa presari in ea cuburi de piept de pui fiert si tinut apoi putin la grill, dar si legume taiate cat mai marunt. 
 

6.Pui Fiesta cu orez

Mancarea aceasta arata precum o salata, intrucat ingredientele trebuie sa fie faramitate atat de bine incat sa nu le poti distinge in farfurie. Pentru asta trebuie sa faci abuz de verdeata si legume dupa preferinte, dar nu trebuie sa ai neaparat un “curcubeu” in farfurie. 
 

7.Burrito din pui

O alta varianta rapida, dar deosebita de a consuma pieptul de pui este sa-ti prepari un burrito la farfurie ca sa te feresti de calorii. Puiul trebuie doar fiert si taiat cuburi, iar ca garnitura poti alege legume cat mai exotice si colorate si ai grija sa nu amesteci in farfurie alimentele.
 
 

8.Pui Tex-Mex

O combinatie la care nu s-ar fi gandit nimeni ar fi sa pui fasole negre langa pieptul de pui si legume precum dovlecei cuburi, porumb, ardei gras si sos light din rosii, pentru o nota mexicana. In farfurie trebuie delimitate foarte bine ingredientele si tine minte ca ar trebui sa te tina vreo 3-4 zile mancarea fara sa-si schimbe gustul.
 
 

9.Pui gatit in stil asiatic

Orezul nu are voie sa lipseasca aici, dimpotriva, trebuie amestecat printre legume si pieptul de pui taiat in fasii si fierte. Ai grija la uleiuri si sosuri.
 

10.Pui, mere si salata Pecan intr-un borcan

Ceva inedit ca aspect si gust, mai ales ca ingredientele se taie cuburi si se pun fiecare pe randul sau, presarate in iaurt grecesc. Merele ar da un gust dulce acrisor mancarii.
 
 

11.Pui Teriyaki

Aici conteaza sosul Teriaki si semintele de quinoa. Sosul se face din legume cuburi ca sa fie cat mai sanatos si atentie la ulei. Nu folosi decat cateva picaturi. Este o varianta rapida pentru ca pieptul de pui si legumele se fac la grill.
 
 

12.Pui Teriyaki – varianta indelungata

Se face in acelasi mod ca cel anterior, doar ca ingredientele sunt fierte, deci trebuie sa ai putina rabdare, iar sosul Teriyaki sa fie cat mai light.

13.Pizza din piept de pui

O pizza unica ce-i drept, pentru ca pe post de blat vei folosi bucati de piept de pui cu legume cuburi. Trebuie sa folosesti sos de rosii homemade.
 

14.Pui prajit cu broccoli si cartofi dulci

Acestea sunt singurele ingrediente pe care le vei folosi, deci este o mancare destul de accesibila.
 

15.Pui Thai

Nici aici nu trebuie sa lipseasca orezul, dar gustul deosebit al mancarii este dat de untul de arahide, presarat pe legume si cuburile de piept de pui.
 

16.Salata de pui consistenta

Consistenta, dar sanatoasa si asta pentru ca poti folosi cate putin din orice ingredient doresti si anume oua, branza, avocado, cartofi dulci, sunca, legume, etc. Foloseste doar sosuri light.
 

17.Pui italian

Atat legumele cat si pieptul de pui sunt facute la grill si asortate in farfurie. Poti manca o saptamana doar aceasta mancare si nu te vei plictisi.
 

18.Paste cu piept de pui si unt de arahide

Gustul va fi deosebit ca se va folosi unt de arahide in loc de rosii, sos de rosii, smantana sau alte dressinguri.
 

19.Pui cu chilli si ceapa

Poti pune ce ingrediente doresti, chiar si putina branza si orez atata timp cat nu uiti de chilli cu ceapa ca dressing.
 
 

20.Pui in stil spaniol

Se vor folosi ingrediente inedite precum pepene galben, fasole negre si orez picant. Aici nu se folosesc legume, ci plante aromatice.
 

21.Pui Cilantro

Ingredientele de baza sunt lime-ul si avocado, iar in loc de orez se va face garnitura de quinoa cu patrunjel.
 
Care varianta iti face cu ochiul?
 
Sursa: greatist.com; allrecipes.com ; 
 

 

Tags:
pui
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare