Cum poti slabi si scapa de articulatiile dureroase in piscina? - sfaturi la orice varsta

Fitness 02.08.2018 dietetik
Nu oricine isi permite sa mearga la sala de fitness si sa-si angajeze instructor personal, dar acesta nu este un lucru rau neaparat si asta pentru ca exista multe alte variante ieftine si la indemana. Trebuie doar sa-ti doresti cu adevarat sa slabesti si vei ajunge sa gasesti cele mai bune solutii  pentru organism si programul personal. Cele mai cunoscute variante la indemana pentru slabire ar fi alergatul prin parc sau cartier, iar in propria sufragerie alergatul pe banda si executarea exercitiilor fizice fara greutati si alte echipamente. 
 
Daca ai 15-20 de minute la indemana in fiecare zi este mai mult decat suficient. Dar daca tot ne aflam in sezonul cald, avem alta propunere pentru tine si anume slabirea la piscina. Pe langa faptul ca te bronzezi frumos, vei reusi sa scapi de surplusul  de kilograme, pielea va deveni mai ferma si vei scapa de durerile de spate si articulare.
 
Nu te descuraja crezand ai nevoie de un instructor. Pana la urma nu este necesar sa stii sa inoti la perfectie. Secretul este sa stai unde ti se pare perfect pentru tine nivelul apei, picioarele trebuie sa atinga solul, sa fii mereu pe langa balustrada in cazul in care aluneci si nimic mai mult.
 
Pare imposibil sa slabesti fara sa inoti? Ei bine, se poate si iti vom explica si de ce. Atunci cand inoti ti se mareste ritmul cardiac si ai nevoie de ceva conditie fizica. Se poate spune ca inotul poate fi asemanat cu exercitiile cardio care sunt cele mai indicate pentru arderea caloriilor. Mai exista insa un mod de a arde grasimilile din corp si anume sa-ti antrenezi masa musculara. Cu cat aceasta este mai bine definita si mai tonifiata, grasimile nu vor mai avea loc sa se depuna iar cele existente vor fi topite. 
 
Atunci cand faci exercitii fizice pilates sau plank iti poti lucra o singura parte a corpului cu probleme sau poti face o un antrenament complex care sa cuprinda mai multe tipuri de exercitii ca sa-ti poti lucra tot corpul. Asta inseamna ca trebuie sa-ti iei din timp macar 30 de minute. La inot lucrurile stau diferit. In 15 minute reusesti sa-ti antrenezi intr-un mod distractiv toate grupele de muschi din corp, iar pielea va capata un aspect mai neted numai dupa o singura sedinta de exercitii in apa. Suna bine, asa-i?
 
 

Ce exercitii sa facem in piscina?

 

Nu exista o persoana care sa nu poata executa exercitii in apa si asta pentru ca nu ai nevoie de conditie fizica si nici de mobilitate ridicata. Este minunat ca apa ofera si persoanelor trecute de varsta de 45-50 de ani ocazia sa se mentina in forma si sa scape de enervantele dureri articulare si de spate.
 
 
In piscina se sta unde apa este pana la nivelul pieptului spre umeri ca sa eviti sa-ti intre apa in ochi, nas si urechi in timpul exercitiilor. De asemenea, nu te vei panica daca iti aluneca putin piciorul pentru ca nu ai cum sa te ineci. Ai grija sa nu stai in apropierea pragului unde se face trecerea brusc spre o adancime mai mare. Acum ca ai aflat toate aceste detalii, iata ce exercitii poti face:
 
1.Stai in picioare in apa cu bratele pe langa corp si piciorele usor departate si imagineaza-ti ca ai o perna intre palme si intre picioare. Miscarea de executare a exercitiului se face departand si impreunand membrele inferioare si superioare concomitent, marind viteza gradual. Se fac  25 de repetari in 2 serii. Exercitiul lucreaza toate grupele de muschi, in special bratele, picioarele si abdomenul.
 
 
2.Exercitiu pentru picioare (glezne, gambe, coapse si solduri)
Ai nevoie sa stai in picioare cu mainile pe langa corp sau te poti tine de balustrada. Se ridica pe rand fiecare genunchi de 25 de ori in cate 2 serii. Te poti juca cu o miscare picior in fata – picior ridicat in lateral in apa.
 
 
3.Exercitiu pentru fund (fese)
Tine-te de balustrada si incearca sa faci pluta pe burta. Picioarele se departeaza in lateral si se apropie si se departeaza. Se fac 25 de repetari. Ai grija sa incordezi muschii atunci cand executi exercitiul. Daca poti sa faci 2 serii si la acest exercitiu este perfect.
 
In cazul in care nu vrei sa te complici si cu alte exercitii executa-l cu rapiditate doar pe primul si ai grija sa respiri profund.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
sfaturi la orice varsta
articulatiile dureroase
cum poti slabi in piscina
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Dinel
    1. Dinel 16.10.2018 13:46

    Pentru slabit eu folosesc triapidix 300, dar nu vad cine stie ce rezultate.

  • Georgiana
    2. Georgiana 26.02.2019 11:33

    E extrem de greu sa reusim sa dam jos din kilogramele pe care le avem. Asta din cauza faptului ca e greu sa respectam dieta fara sa cadem in ispita. Linia de cadere in ispita e foarte sibtire: o ciocolatica, inca o bucata de carne, iau doar 3 jumeri. Toate astea se aduna si caloriile se cumuleaza. In acest fel nu vom da jos din kilogramele pe care le avem.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare