Cum prepari in mod sanatos Suba - salata ruseasca Shuba

Retete cu peste 08.11.2017
In Romania, Suba nu este foarte cunoscuta, ci mai degraba dincolo de Prut. Desi avem si noi salatele noastre inedite, cu siguranta, trebuie sa incercam macar o data si aceasta salata, care este inspirata din salata noastra boeff si salata a la Russe. DA, asta inseamna ca are in compozitie maioneza, dar astazi o sa va spun cum poate fi preparata reteta in cel mai sanatos mod posibil.
 
Salata Suba sau "Shuba" nu are in compozitie carne de pui sau de vita cum au majoritatea salatelor cu maioneza. Aceasta este deja una sanatoasa si destul de usoara pentru digestie, pentru ca are la baza carnea de peste afumat sau marinat, este mult mai usor de preparat, iar straturile sunt cat se poate de inedite.
 
Ca sa intelegeti mai bune bucataria ruseasca, trebuie sa stiti ca nu exista retete fara ciorbe, carne de pui, peste, legume si cartofi. Asadar, nu este vorba despre o bucatarie pretentioasa precum cea franceza, fiind pe placul bucatarilor amatori. Pentru ca masa sa fie completa, evident, nu lipsesc bauturile traditionale, printre care vodca, berea si kvas- o bautura pe baza de tarate din secara.
 
 

Cum se prepara Suba?

 

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
2 fileuri de macrou afumat sau cateva cuburi de peste marinat
4 cartofi mari
1 sfecla rosie mare si coapta
1 ceapa rosie, mare
Sare si piper dupa gust
4 morcovi
Maioneza homemade
Ierburi aromatice
 
 
 
In principiu, reteta este una simpla, daca tineti cont de anumite aspecte. Baza acestei salate este gustul dulce dat de morcov si sfecla rosie, care nu trebuie sa se intalneasca in acelasi strat, asa ca puneti-le in straturi diferite. Nu uitati ca pestele merge in strat doar cu ceapa si aveti grija sa nu taiati cuburi legumele, acestea mergand doar date prin razatoare. 
 
 
Pasii de gatire sunt urmatorii:
 
1.Se pun la fiert cartofii in coaja si morcovii gata curatati, iar dupa fierbere se curata si cartofii
 
2.Sfecla se pune intr-o tava la cuptor pentru coacere la o temperatura de 200 grade Celsius si se lasa 30-40 de minute; daca o vreti mai moale, puteti taia sfecla cuburi si sa le puneti la fiert sau mai simplu, cumparati sfecla gata coapta din magazin/supermarket
 
3.Aveti nevoie de un vaz destul de spatios sau o farfurie larga in care sa asezati pe rand straturile cu ingredientele pregatite
 
4.Legumele se dau toate prin razatoare 
 
5.Ingredientele se aseaza in vas in ordinea urmatoare: 
  • Cartofii peste care se pune putina sare si piper
  • Morcovii
  • Peste taiat cuburi de 0,5 cm
  • Ceapa tocata
  • Sfecla rosie cu sare si piper
6.La final se pune maioneza si pe deasupra si pe partile laterale ale straturilor, dupa care se pune un capac sau o folie alimentara peste vas si se lasa la frigider pentru cateva ore pana se raceste si se intareste complet
 
Maioneza trebuie preparata cu mare atentie ca sa fie sanatoasa si sa nu va aduca kilograme in plus, asa ca alternativa sanatoasa la clasica maioneza ar fi maioneza Dukan. Este delicioasa, solida cat trebuie si nu ingrasa si merge la orice tip de mancare, indiferent ca este vorba de tofu, peste, legume sau alt tip de carne.
 
Trebuie sa mentionez ca Dieta Dukan este una destul de sanatoasa, care nu restrictioneaza atat de tare si are mai multe faze. De exemplu, maioneza de care va ziceam anterior se potriveste cu prima faza a dietei ca sa va convingeti cat este de sanatoasa.
 
 
 
 
Pofta buna!
 
Sursa: allrecipes.com;
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare