Cum prepari paine din avocado, buna la orice?

Secrete 10.12.2018 dietetik
Sigur te-ai gandit prima data ca este vorba de avocado faramitat pe paine toast sau pe felii rumenite de paine in stil frantuzesc, dar NU. Este vorba de o paine sanatoasa care te va ajuta sa inlocuiesti clasica paine din comert, care poate contine uneori si alte ingrediente care nu au ce cauta intr-o paine. Painea trebuie sa fie cat mai sanatoasa cu putinta pentru ca o consumam la fiecare masa principala si uneori chiar si la gustari daca suntem fani paste tartinabile, humus si sandvisuri. Daca vrei un tip de paine inedit cu care sa-ti suprinzi partenerul, rudele sau musafirii, atunci trebuie sa alegi painea din avocado. Este consistenta si se prepara in doar 15 minute, iar preparea propriu-zisa la cuptor dureaza tot putin. Sigur te va da pe spate o paine aromata, pufoasa si colorata care seamana mai degraba cu un chec sau un cozonac.
 
Se pare ca fructul de avocado nu inceteaza sa ne uimeasca. Este singurul din care se pot prepara zeci de mancaruri, deserturi si sosuri, aduce o pata de culoare pana si celui mai banal fel de mancare si este singur cu grad asa mare de satietate si care contine acizi grasi sanatosi Omega-3 si Omega-6 la fel ca si peste si fructele de mare. Ce sa mai! Avocado este o minune verde de care trebuie sa beneficieze fiecare dintre noi! 
 
Iti vine sa crezi ca un simplu fruct poate inlocui atat carnea cat si ouale, sosurile, iaurturile si asta doar pentru ca are in compozitie acizi grasi sanatosi, fibre si proteine vegetale de calitate? Testeaza si tu avocado semi-copt si te vei convinge de consistenta sa, dar ai grija sa-l alegi pe cel moale si sa-l condimentezi dupa bunul plac.
 
O paine din avocado este si mai inedita, asta daca te-ai saturat de clasica paine cu care te-ai obisnuit deja. O schimbare este binevenita oricand, mai ales ca prepararea nu-ti va lua mai mult de 15 minute. In rest ai nevoie de un cuptor bun de aragaz.
 
 

De ce sa alegi painea de avocado?

 
Nu scrie nicaieri ca este o regula sa consumam paine de avocado in fiecare zi, dar este bine sa avem uneori diversitate in meniu, insa exista mult mai multe avantaje. Iata care ar fi acestea:
 
 
1.Este cea mai sanatoasa si consistenta paine pe care o poti alege uneori pentru varietate in regimul alimentar.
 
2.Este slab calorica si consistenta in acelasi timp, deci vei manca mai putin la o masa. O felie din acest tip de paine ar trebui sa fie de ajuns.
 
3.Are un gust aromat si se potriveste la orice mancare exact ca si clasica paine cu care te-ai obisnuit deja.
 
4.Este singura paine colorata, iar daca vrei poti considera painea si un aperitiv sau un chec si de ce nu, un cozonac.
 
5.Nu contine ingrediente ce dau alergii, nu are conservanti, gluten sau alte substante care sa lezeze sanatatea.
 
6.Este o paine ce favorizeaza slabirea pentru ca te face sa mananci mai putin si mai rar.
 
 
 

Cum preparam paine din avocado acasa?

 
Chiar daca nu-ti place sau nu ai timp sa gatesti, va fi o placere sa iti pierzi din timp 15 minute ca sa prepari acest tip de paine. Este colorata si usor de preparat, asa ca nu vei simti totul ca pe o corvoada. Plus de asta, va rezista mult mai mult in frigider spre deosebire de cea din comert. Iata ce ingrediente iti trebuie:
 
  • 1 cana mare de avocado faramitat – (ai nevoie cam de 2-3 avocado semi-copti si mari)
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu
  • 1 cana, poate 1 cana jumatate de faina alba integrala
  • Jumatate de lingura de sare kosher
  • Jumatate de cana de unt cu putine grasimi – il poti faramita sau topi intr-un vas
  • Jumatate de lingura de zahar brun
  • 2 oua bio
  • 3 linguri de lapte integral sau lapte de cocos sau migdale

 
Acestia sunt pasii de preparare:
 
 
1.Preincalzeste cuptorul la o temperatura potrivita.
 
2.Faramiteaza avocado intr-un bol inalt cu o furculita sau la blender si adauga si restul ingredientelor. Se amesteca bine. Foloseste mixerul sau blenderul.
 
3.Laptele si faina se adauga dupa ce ai faramitat tot la blender. Amesteca iar bine.
 
4.Da forma dorita si adauga paine intr-o tava sau vas pe hartie de copt si lasa cam 40-45 de minute la cuptor.
 
 
 
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
avocado
paine din avocado
paine buna
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare