Cum profiti de loboda si leurda ca sa slabesti si sa-ti cureti organismul

Nu lasa sa treaca primavara fara sa faci o cura de curatare cu aceste trufandale minunate si frumos parfumate, loboda si leurda. Multi le considera banale si consuma mai des popularele frunze de salata, rucola si spanac, dar nu au idee ce comoara sunt in farfurie. Avantajul este ca pot fi consumate atat crude cat si gatite si tot ajuta la slabire si detoxifiere. Nutrientii pretiosi nu se vor pierde daca le consumi dupa sfaturile noastre si vei fi uimit sa observi pe propria piele adevarate beneficii. Putini stiu ce aroma minunata au cele doua trufandale, ce ieftine sunt si ca abunda si in aceasta perioada in piete, bucurandu-se de preturi foarte mici. Este de ajuns sa consumi cateva legaturi si senzatia de satietate va aparea imediat. Nu ne crede pe cuvand, ci doar testeaza!
 
Poti adauga loboda si leurda la orice mancare ca sa o scoti din banalitate si vei ajunge la concluzia ca nici nu ai nevoie de condimente sau alte mirodenii si ierburi aromatice. Aroma lor pregnanta iti va rasfata papilele gustative si sa stii ca merg consumate in orice moemnt al zilei si in orice cantitate. Iata asadar ca aceste verdeturi se bucura de un numar cat se poate de mic de calorii, dar ofera satietate totodata.
 
O astfel de cura este binevenita inainte de sosirea verii. Te ajuta sa scapi de toate toxinele, rezidurile, tutun, alcool si orice alte substante daunatoare. Vei obtine cea mai buna curatire pentru organismul tau si te vei simti vizibil mai bine. Obtii toata gama de vitamine si minerale, fitonutrienti, fibre digestive si antioxidanti puternici cat sa tii la distanta carentele nutritionale. Poate nu stiai, dar corpul are nevoie de anumite vitamine ca sa arda caloriile.
 
Se spune ca nu exista cura de slabire eficienta fara o cura de detox. Cu aceste 2 alimente mergi la sigur cu slabirea si asta fara sa te infometezi chiar daca este vorba de niste frunze in fond. Iti vom dezvalui oricum in randurile urmatoare cum sa le incluzi in regimul alimentar pentru cat mai multa satietate. In medie poti slabi cam jumatate de kilogram pe zi in functie de organism, ceea ce nu este rau deloc.
 
 
 
Poti tine cat vrei tu cura de slabire, mai ales ca nu te infometezi si nu ai de respectat anumite meniuri. Chiar daca loboda si leurda merg adaugate la orice mancare fiind atat de versatile, noi iti sugeram sa le incluzi doar la salate de cruditati, supe de zarzavaturi, smoothieuri si sandvisuri fara paine. Secretul este sa le consumi cat mai des si in cantitati mari in stare cruda ca sa nu se piarda nutrientii. In cazul in care ai o masa pe zi (la pranz, poate) in care alegi sa gatesti aceste trufandale, iti sugeram sa le fierbi doar 1-2 minute la supa. Asta inseamna ca ele vor fi ultimele ingrediente adaugate la supa dupa ce fierb restul la fel de sanatoase.
 

Cea mai buna salata din loboda si leurda

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
La slabire se recomanda salate cat mai simple cu putinta. Abia la mentinere te poti juca din cand in cand cu ceva mai multe alimente. Poti folosi ca ingrediente urmatoarele:
 
  • 1 cana de loboda
  • 1 cana de leurda
  • 5-6 ridichi roz
  • 1 legatura de ceapa verde
  • Jumatate de ceapa rosie – optional
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2-3 rosii sau 6-7 rosii cherry - vezi aici mai multe salate cu rosii
  • 1 castravete
  • Sare si piper dupa gust
 
Sunt diferite tipuri de loboda si leurda pe piata. Culorile variaza de la verde la mov.
 
 

Cea mai buna supa din loboda si leurda

 
Ai nevoie de:
 
  • 1-2 litri de apa
  • 1 legatura mare de ceapa verde sau praz
  • 3 morcovi medii
  • 2 tulpini de telina
  • 4 linguri de orez integral sau brun
  • Putin zarzavat de casa
  • 3 legaturi de loboda
  • 2 legaturi de leurda
  • 1 cana de spanac
  • 1 sfecla rodie
  • 1 lingura de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Diverse ierburi aromatice (leustean, patrunjel, marar, rozmarin, etc.)
  • Bors acru dupa gust
  • 1 lingura de iaurt grecesc si 1 ou  - se bat impreuna si se adauga dupa ce stingi focul, impreuna cu leurda, loboda si spanacul
 
 
Sursa foto delicatesa.ro si mondocucina.ro

 

Tags:
loboda
leurda
slabesti si cureti organismul
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare