Stim ca este bine sa consumam branzeturi, iar cascavalul este o alegere buna, intrucat poate fi folosit in diverse combinatii. Sunt foarte multe persoane care prefera sa cumpere cascaval decat alte tipuri de branzeturi si asta din cauza pretului mic, dar nu au idee ca pe rafturi in magazine pot gasi si cascaval contrafacut. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti de tot la consumul de cascaval, ci sa inveti niste trucuri ca sa alegi cele mai sanatoase produse. Iata mai jos cum se testeaza cascavalul!
1.Un cascaval sanatos si de calitate, lipsit de orica adaos indoielnic nu are cum sa fie atat de ieftin. Asta este clar! Stiu ca cei mai multi suntem tentati de produsele care costa o nimica toata, dar nu reprezinta mereu o alegere sanatoasa. Cel putin in acest caz, NU.
2.Pe cascavalul ieftin si contrafacut veti observa la ingrediente urmatoarele:
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
- ulei de palmier
- soia
- lapte praf
- stabilizatori
- conservanti
- substante de aromatizare, etc
*Trebuie sa va spun ca daca este o lista enorma de ingrediente, ar trebui sa va puneti semne mari de intrabare. Stim de la bunici ca in fond, cascavalul nu se obtine chiar atat de greu si mai stim ca nu necesita asa multe ingrediente pentru a avea o forma finala specifica si un gust pe masura.
3.Aveti grija la cascavalul in ambalaj vidat sau in folie alimentara. Un cascaval frumos ambalat , care fura ochii, este de calitate indoielnica.
4.Nu va lasati pacaliti de textura si structura unui cascaval. In ziua de astazi, tehnologiile sunt atat de avansate incat se poate imita perfect aspectul natural al unui cascaval BIO si anume structura echilibrata, textura uniforma si chiar si specificele gauri simetrice. Deci aceste aspecte nu va garanteaza ca in fata aveti un cascaval original.
5.Cascavalul nisipos pe care-l consumati acasa ar trebui sa va dea semne de intrebare. Stiu ca poate arata bine vizual, dar spunema anterior ca aspectul poate fi inselator si arata ca si cel natural 100%. Un cascaval care pare nisipos la taiere, insemana ca este plin cu coloranti, ulei de palmier si lapte praf. Un cascaval natural va fi mult mai bine inchegat si putin elastic.
6.Daca aveti acasa cascaval care este mult prea elastic si se comporta ca o plastilina, iar este de calitate indoielnica. Aruncati-l pe loc ca cine stie ce mai contine. Nu este normal sa aiba elasticitatea unei gume de mestecat.
7.Puteti face un test acasa cu cascavalul. Tineti-l un timp in frigider, iar cand il scoateti, pastrati-l putin la temperatura camerei, dupa care indoiti o felie sub forma unui unghi de 90 de grade. Este simplu sa va dati seama daca aveti un produs contrafacut. Daca acea felie crapa si se rupe, nu este deloc natural si original.
8.Daca se fac depuneri pe suprafata cascavalului sau pe partea taiata, cu siguranta aveti in fata un cascaval contrafacut si mai bine il aruncati.
Ce este uleiul de palmier?
In prima faza vi se poate parea ceva BIO si de calitate, dar nu este asa. Daca gasiti un produs pe care scrie ulei de palmier, nu-l cumparati, intrucat contine grasime pura. In ceea ce priveste consumul de cascaval contrafacut, este de ajuns sa consumi doar cateva bucatele, iar in corp iti va intra o cantitate foarte mare de grasime. Nu aveti idee cum va poate afecta sanatatea. Iata cam ce efecte poate avea, iar acestea sunt doar cateva dintre ele:
- creste riscul la obezitate
- blocheaza vasele de sange
- cresc unitatile de colesterol rau
- ingreuneaza digestia
- dauneaza tractului intestinal
Cum alegi cascavalul original si natural 100%?
1.Nu te aburca spre cele mai ieftine tipuri de cascaval
2.Daca nu va permiteti ceva mai scumpel, este mai bine sa renuntati la consumul de cascaval contrafacut decat sa va stricati sanatatea
3.Daca tot va incapatinati si consumati in continuare cascaval contrafacut, este bine sa nu faceti niciodata exces de el; cu cat consumati mai rar si in cantitati mai mici cu atat mai bine pentru sanatate; nu zic ca ar fi o varianta corecta, dar este o alternativa in functie de dorintele proprii
4.Cumparati mai degraba o cantitate mai mica de cascaval autentic decat o cantitate enorma de cascaval contrafacut (mai bine 100 grame de cascaval BIO decat 400 grame de cascaval contrafacut)
5.Cumparati cascaval taiat pe loc, chiar daca este mai simplu sa-l cumparati gata ambalat frumos; de regula, cele gata ambalate contin substante indoielnice
6.Daca v-ati hotarat sa cumparati cascaval taiat pe loc, uitati-va cu atentie la suprafata rolei; nu se recomanda sa fie depuneri sau fisuri, pentru ca reprezinta semn de bacterii daunatoare, iar produsul nu este proaspat
Daca ati gasit cea mai buna sursa de cascaval autentic, sa stiti ca acesta nu merge consumat doar la sandvisuri, salate si pizza. Exista foarte multe mancaruri umplute cu cascaval, care se fac usor, contin un numar mic de calorii si sunt foarte satioase si delicioase. Un exemplu, mai ales ca a venit deja sezonul rece, ar fi sa va folositi de ardeii grasi.
Pe piata exista mai multe tipuri de branzeturi sanatoase din care puteti alege, care sunt mult mai usor de recunoscut ca fiind calitative si nu sunt nici un chilipir ca pret, dar sunt extrem de sanatoase. De asemenea, astfel de produse pot fi procurate si de la ferme de incredere sau de la oameni de incredere de la tara.
Tu esti atent la calitatea cascavalului achizitionat?
1 Comentarii
un articol extrem de util pentru necunoscatori.