Cum sa ai o viata sanatoasa de la inceputul anului 2019?

Daca tot ne aflam in perioada schimbarilor ca la orice inceput de an, sigur ti-ai facut retrospectiva asupra anului vechi si probabil vrei sa aduci si tu ca orice alta persoana niste imbunatatiri in ceea ce priveste stilul de viata. Indiferent ce realizari iti doresti sau ce planuri marete ti-au facut, nu uita insa si de sanatate, pentru ca ea iti va da curaj si energie sa obtii tot ceea ce ti-ai propus in anul 2019 si nu numai. In plus, o sanatate de fier te va face sa te simti bine mereu in propria piele si vei fi multumit chiar si cu ceea ce vezi in oglinda. Daca pe langa restul schimbarilor din viata ta iti doresti si o viata mai sanatoasa, ai nimerit unde trebuie. In cadrul acestui articol vei descoperi tot ce trebuie sa stii in acest sens si te vom invata cum sa faci schimbarile pozitive pas cu pas.
 
Trebuie sa stii ca schimbarile se fac cu pasi mici, dar rezultatele nu vor intarzia sa apara si vor fi de lunga durata. Cu un stil de viata sanatos iti poti permite sa mai trisezi din cand in cand la o masa, sa mai consumi si ceva dulce si vei observa ca silueta nu capata proportii imediat. In plus, nu te vei confrunta nici cu probleme digestive sau alte probleme de sanatate. Incepand cu anul 2019, sanatatea trebuie sa fie pusa pe primul plan. Iata de unde sa incepi:
 
1.Poti incepe cu frigiderul pentru ca acolo sigur ti-au mai ramas multe resturi de mancare de la sarbatori si sigur chiar si inainte de ele aveai cateva “bombe calorice”. Arunca tot ce este colorat si plin de sare, zahar si conservanti si ai grija sa ai in frigider urmatoarele:
 
  • In congelator iti poti pregati caserole cu bucati de fructe sau pungute cu fructe taiate rondele, caserole cu verdeturi si caserole separate cu tot felul de legume. Poate fi vorba de orice fruct si orice tip de leguma. Unele rezista chiar foarte bine in congelator. Asa ai mereu la indemana alimente sanatoase pe care le poti adauga la supe light si diverse alte mancaruri;
  • Pe rafturi sau in lada frigiderului poti avea legume, fructe si verdeturi proaspete pe care sa le folosesti la salatele de cruditati si smoothie-urile fresh;
  • Poti avea mezeluri, dar sa fie din carne slaba si cumparate din surse sigure si verificate. Le vei putea folosi la sandvisuri, salate, tacos, pizza si la ce mai doresti tu;
  • Nu ezita sa ai multe conserve din tot felul de alimente (ciuperci, fasole rosie, fasole neagra, porumb, sfecla, naut, mazare, tofu afumat, ton in apa, etc.);
  • Scoate carnea grasa si grea la stomac si aprovizioneaza-te cu peste fara spini, fructe de mare la pungute mici sau mari(somon, tilapia, pangasius, etc.),  piept de pui, pipet de curcan si chiar copanele mici de pui;
  • Scoate tot ce este dulce; iti poti pregati oricand deserturi vegane din fructe;
 
 
 
2.Daca ai fost tot anul o persoana sedentara care a urat miscarea sau care pur si simplu nu a avut timp, nu este tarziu sa te apuci de miscare nici acum. Incearca sa te plimbi zilnic cate 30 de minute, o ora prin parc, dar poti avea si acasa un program simplu si eficient de exercitii dupa acest exemplu.
 
 
3.Chiar daca petreci mult timp pe scaun la birou, incearca sa te ridici din ora in ora ca sa-ti dezmortesti picioarele. Nu ai idee cat de mult ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, a retentiei de apa si a grasimii subcutanate.
 
 
4.Consuma lichide din 2 in 2 ore. Nu este atat de greu precum crezi si asta pentru ca iti poti prepara cu o seara inainte 2-3 litri de smoothie fresh din fructe, legume, verdeturi si ierburi aromatice, iar apa poate fi capata alt gust cu ajutorul fructelor si mirodeniilor. Afla cum prepari apa infuzata!
 
 
5.Incepe ziua cu niste exerciti de stretching (intindere) care te ajuta sa te trezesti instant si sunt indicate si pentru elasticitatea articulatiilor. Vei avea nevoie de ele la batranete.
 
 
6.Incepe fiecare zi cu o gandire pozitiva chiar si in fata greutatilor. Unele greutati apar si din cauza ca poti atrage energiile negative cu o gandire prapastioasa sau negativa. Nu te mai gandi la parerile altor persoane, ci gandeste-te doar la propria persoana. Vei avea numai satisfactii!
 

 

Tags:
viata sanatoasa
inceputul anului 2019
cum sa ai o viata sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare