Cum sa ai un weekend sanatos de 1 mai

Toata lumea a asteptat cu mare entuziasm mini-vacanta de 1 mai pentru ca este un prilej bun de iesit in aer liber si de facut gratare. Vezi cum trebuie sa-ti petreci weekendul astfel incat sa ai grija si de sanatatea ta. 

Ce mananci 

  • Legume precum sparanghel, dovlecei, porumb, ceapa, ardei si ciuperci merg de minune pe gratar si pot chiar inlocui carnea. Daca nu poti sa te lipsesti de carne, alege-o pe cea slaba ca cea de pui, somon, ton sau creveti in locul celor grele, pline de grasimi, cum e cea de porc. 
  • Fructele facute pe gratar adauga un plus de savoare si de dulceata oricarui tip de mancare. Pune pe foc felii de ananas, mango si piersici si tine-le cateva minute pe fiecare parte. 

Incearca mititeii vegani

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Gustari si rontaieli 

 
Cand te vezi la iarba verde parca iti vine sa mananci de toate si sa rontai toata ziua. De la nelipsitele seminte de floarea soarelui, pana la covrigi, chipsuri si alte snackuri. Semintele nu reprezinta o amenintare, atat timp cat nu mananci fara limita si cat nu scuipi cojile pe jos, dar celelalte rontaieli care iti pot dauna siluetei pot fi inlocuite cu urmatoarele: 
 
  • Iaurt grecesc inghetat cu fructe de padure: amesteca 170 de grame de iaurt grecesc simplu cu 1/4 de lingurita de extract de vanilie si tine totul la frigider pentru 2 ore. Serveste cu o cana de fructe de padure (150 de calorii). 
  • Smoothie de fructe de padure: amesteca intr-un blender jumatate de cana de lapte (de vaca, de soia sau de care preferi) sau de iaurt natural fara grasimi cu o cana de fructe de padure congelate (daca ai proaspete adauga jumatate de cana de gheata). 
  • Salata caprese: Taie o bucata de mozzarella in felii (ar trebui sa arate ca piesele de domino) si pune intre ele felii de rosii si frunze proaspete de busuioc. O portie are 3 felii de mozzarella si 3 de rosii si are 130 de calorii. 
Pentru alte retete de snack-uri si aperitive, click aici.
 
 

Pastreaza-ti mancarea in siguranta 

  • Tine mancarea cruda departe de fructe, legume sau orice alte alimente care trebuie pastrate reci pentru a preveni contaminarea de microbi.
  • Mancarea perisabila n-ar trebui sa stea afara pentru mai mult de 2 ore. 

Fa miscare 

  • E drept ca vacanta de 1 mai e asociata de multe persoane cu relaxarea, dar daca vrei sa porti cu mandrie costumul de baie la vara, trebuie sa faci miscare. 
  • Tine cont cate calorii mananci ca sa faci atata miscare incat sa le arzi.
  • Daca locul in care o sa-ti petreci 1 mai este in localitate, du-te cu bicicleta pana acolo sau mergi pe jos. 
  • Nu uita sa folosesti crema de protectie solara!

Vezi ce sporturi si activitati in aer liber poti face in vacanta de 1 mai!

Foto: Hepta.

Tags:
1 mai
vacanta
weekend
picnic
sanatate
mancare
silueta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare