Abdomen tonifiat in 6 pasi ilustrati

Fitness 13.05.2014 Oana Dorobantu

Stii care-i cel mai dorit aspect fizic dupa care tanjesc in egala masura si barbatii, si femeile? Un abdomen plat, conturat numai bine, care parca tipa „atinge-ma”. Celebrul sixpack nu mai este de mult un deziderat al atletilor, a trecut pe la vedete si-acum a ajuns la oamenii de rand.

Exista multe metode prin care poti ajunge la un abdomen bine definit, insa cel mai important ramane sa ne lucram fiecare set de muschi abdominali (drepti, oblici, inferiori). Acestia nu trebuie sa fie masivi ca ai culturistilor, ci doar puternici pentru ca muschii abdominali sunt cei care sustin intregul trunchi.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Arde grasimile rapid prin exercitiile pe care le poti face acasa.

Atunci cand avem pachetele de muschi reliefate, ne este mai usor sa ridicam greutati, asadar ajuta la exersarea muschilor spatelui sau bratelor.

Mai jos gasim o serie de exercitii a caror combinatie ne ajuta sa ne intarim abdomenul. Le-am ilustrat in GIF-uri pentru a le intelege mai usor.

 

1. V-Up

Intinde-te pe spate cu genunchii flexai si mainile ridicate catre tavan. Impingandu-ti barbia in piept, contracta muschii abdominali si ridica-ti umerii de pe podea. In acelasi timp ridica si picioarele drepte catre tavan. Intoarce-te in pozitia initiala si repeta de 30 de ori. 

2. Abdomene standard

Intinde-te pe spate cu genunchii flexati si mainile sub cap. Tine coatele in lateralul capului fara sa le poti vedea cu coada ochiului. Impinge-ti barbia in piept si contracta muschii abdominali in timp ce ridici umerii de pe podea. Intoarce-te in pozitia initiala si repeta de 30 de ori. 

Sunt 3 exercitii care ard maximum de calorii. Afla despre ce e vorba.

3. Rostogolirea lombara

Intinde-te pe spate cu genunchii flexati si picioarele perpendiculare pe podea. Tine umerii lipiti de podea si roteste-ti picioarele de la stanga la dreapta. Opreste-te timp de 10 secunde cu genunchii lipiti de podea pe fiecare parte. Revino in pozitia initiala si repeta de 30 de ori.  

4. Ridicarea piciorului din pozitia de plank

Aseaza-te in pozitia de plank. Ridica piciorul drept de 5 ori, revino in pozitia initiala si ridica piciorul stang de 5 ori. Repeta de cate ori poti. Cu timpul, vei putea face exercitiul asta cu mai mult usurinta. 

5. Atingerea alternanta a gleznelor

Intinde-te pe spate cu genunchii flexati si mainile pe langa corp. Impinge-ti barbia in piept si contracta muschii abdominali. Intinde-ti bratul sa-ti atingi glezna alternand de pe o parte pe alta. Repeta miscarea timp de 5 minute. 

6. Abdomene inversate

Intinde-te pe spate cu genunchii flexati si mainile sub fund. Ridica-ti ambele picioare in acelasi timp si indreapta-le care piept. Revino in pozitia initiala si repeta de 30 de ori. 

Combinatia de exercitii dureaza maxim 30-40 de minute. Daca le repeti zilnic, vei vedea rezultate in mai putinde o luna. Spor!

Tags:
fitness
abdomen
gif
abdomene
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Sport Inclusive
    1. Sport Inclusive 13.05.2014 13:49

    6 EXERCITII utile si interesante. Lucrati corect!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare