Fara indoiala, painea este unul dintre cele mai populare alimente de pe planeta. Daca te numeri printre persoanele care nu concep nicio masa fara paine si, totusi, vor sa manance mai sanatos si sa isi mentina silueta sub control, incearca painea fara faina si fara gluten. Se face usor si este foarte gustoasa.
Cum se prepara painea fara faina?
Ingrediente:
- 4 oua;
- 90 grame de seminte de susan;
- 90 grame de seminte de floarea soarelui;
- 90 grame de nuci;
- 90 grame de seminte de dovleac;
- 90 grame de seminte de in;
- o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu sau praf de copt;
- 100 ml apa;
- un praf de sare.
Mod de preparare:
Bate bine albusurile de ou cu sarea, apoi adauga apa si praful de copt. Rasneste bine toate semintele si nucile cat sa le transformi intr-un fel de faina. Amesteca semintele si nucile rasnite cu ouale, sarea, apa si praful de copt cat sa faci o coca. Adauga apa daca mai este nevoie.
Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius, pune painea la copt pret de 50 de minute. Daca vrei ca painea sa arate mai crocanta, poti sa o ungi, inainte de a o baga la cuptor, cu galbenusurile ramase si sa presari pe ea niste seminte.
De asemenea, painea iese foarte buna si daca amesteci albusurile si galbenusurile de la inceput cu celelalte ingrediente. Nu e musai sa folosesti doar albusurile.
Alte ingrediente sanatoase pe care le mai poti adauga in paine sunt: faina de migdale, faina de naut, seminte de chia, quinoa, faina de secara.
De ce sa eviti painea cu faina alba?
- nu contine nutrienti;
- ingrasa;
- este un carbohidrat golit de fibre;
- ofera o senzatie falsa de satietate;
- predispune la diabet si boli cardiovasculare.
Sursa: healthyfoodhouse.com.
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves