Cum sa iei micul dejun chiar daca stai prost cu timpul?

Stil culinar 25.07.2018 dietetik
Se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei pentru ca iti permite sa mananci tot ce-ti doresti fara sa ai probleme cu greutatea, dar din pacate, cei mai multi dintre noi sar peste aceasta masa din diverse motive. Cel mai adesea folosim ca scuza faptul ca nu dispunem de suficient timp, dar nu realizam cat de mult rau de facem atat in ceea ce priveste sanatatea cat si silueta. Exista si cazuri mai grave si anume sa nu mananci deloc toata ziua, iar singura masa intr-o zi sa fie cina la o ora destul de tarzie. Multe persoane au impresia ca daca mananca putin pe timpul zilei sau deloc vor reusi sa slabeasca cand efectul este exact invers.
 
Medicii spun ca la masa de dimineata trebuie sa mancam ca niste regi daca vrem sa avem energie o zi intreaga, dar asta nu inseamna ca trebuie sa consumam mancaruri nesanatoase, considerate bombe calorice si nici o frunza ca sa nu ne ingrasam. Secretul este sa combinam mai multe categorii alimentare si sa alegem cantitatea potrivita din fiecare ca sa evem destul de multa energie, favorabila arderii grasimilor.
 
Sa stii ca lipsa micului dejun nu aduce doar kilograme in plus, ci si diverse probleme de sanatate, in special diabet, boli cardiovasculare si boli metabolice. Daca este sa ne luam dupa statistica actuala, se poate spune ca sunt cele mai comune boli ale societatii si putini constientizeaza gravitatea situatiei.
 
Lipsa timpului nu este mereu o scuza cum este in cazul persoanelor lenese care nu reusesc sa slabeasca pentru ca gasesc mereu scuze neplauzibile. Se poate intampla chiar sa nu dispui deloc de putin timp pentru tine la primele ore ale zilei si sa devii frustrat ca nu gasesti o solutie. Zilele trec, se aduna, la fel si kilogramele si tu tot nu gasesti o solutie care sa ti se potriveasca. Desigur, solutia aceasta nu consta neaparat in a gasi o dieta anume. De regula, acestea sunt pe o perioada scurta de timp, iar daca revii la vechile obiceiuri alimentare kilogramele vor reveni ca urmare a efectului yo-yo.
 
Sfatul nostru este sa nu cauti o dieta anume, ci sa incerci sa-ti formezi un stil de viata sanatos cu anumite reguli de la care sa nu te abati niciodata. Atunci cand iti doresti cu adevarat sa ai o silueta frumoasa si o sanatate de fier vei reusi sa pui si in practica. Pana atunci vor fi doar scuze. Trebuie sa recunoastem ca fiecare persoana este ocupata in ziua de astazi si cu  greu vei gasi pe cineva care sa spuna ca are prea mult timp liber. Ideea este cum iti organizezi timpul pentru lucrurile care te intereseaza cu adevarat.
 
 
 

Care sunt cele mai bune sfaturi de pus in practica ca sa iei micul dejun?

 

Este usor de spus ca de maine iei micul dejun si totul se rezolva si cu kilogramele in plus si cu problemele de sanatate, dar cand vine vorba sa punem in  practica vedem cu adevarat problema.Poate nu ai timp dimineata, dar iata cum sa faci sa iei micul dejun ca un rege:
 
1.Fie ca alegi o dieta anume sau un regim alimentar permanent, care sa fie sanatos, echilibrat si variat, ideea este aceeasi. Gandeste-te cu o seara inainte ce vrei sa mananci a doua zi dimineata, dar si la restul meselor principale. Seara ia-ti din timp 15-20 de minute maxim ca sa-ti pregatesti mancare si sa o pastrezi in caserole inchise bine ermetic. Asa nu vei rata nici un mic dejun! Dieta mediteraneana este considerata un regim alimentar permanent si sanatos.
 
 
 
2.Daca nu ai timp sa mananci acasa pentru ca incepi serviciul prea devreme si asta ar insemna sa-ti iei prea mult din timpul alocat somnului, sfatul nostru este sa-ti iei mancarea in caserole la locul de munca. Asa vei economisi bani pe covrigi, pateuri, placinte, pizza, rontaieli si alte mancaruri nesanatoase.
 
3.Nu-ti pacali stomacul cu cafeaua tipica de  dimineata doar ca sa nu mananci. Vei avea in timp mari probleme cu stomacul. Bea cafeaua mereu dupa ce mananci ceva catusi de putin.
 
 
4.Consuma imediat dupa trezire un pahar cu apa calda si zeama de la o lamaie. Iti va accelera metabolismul si vei avea energie.
 
 
5.Nu lua micul dejun pe fuga niciodata. Atunci cand mananci repede nu-ti dai seama cand devii satul si ajungi sa mananci mai mult decat iti trebuie.
 
6.Consuma multe smoothieuri fresh.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
micul dejun
cum sa iei micul dejun
stai prost cu timpul
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare