Cum sa introduci sprintul in antrenamentul tau

Oamenii nu mai sunt nevoiti sa alerge dupa hrana si mai ales sa apeleze la sprint, dar ar trebui sa faca asta, chiar daca nu sunt atleti. Pentru ca sprintul are foarte multe beneficii, pe care le vom enumera mai jos, iti vom da cateva sfaturi pentru a introduce sprintul in antrenamentele tale.

Beneficiile sprintului

 
Cand este vorba de a-si lucra muschii, cei mai multi oameni se concentreaza pe ridicat greutati, dar si sprintul este o optiune foarte buna. In plus, oasele au nevoie in permanenta de stimuli pentru a ramane sanatoase, iar sprintul poate ajuta la acest proces. 
 
In momentul in care oasele au primit stimulii potriviti, celulele care genereaza celule osoase noi se deplaseaza in locul unde este nevoie de ele si inlocuiesc celulele afectate. Mai mult de atat, sprintul te va ajuta sa arzi grasimile, sa-ti maresti masa musculara, sa-ti fortifici sistemul imunitar si sa ti-l intaresti pe cel cardiovascular, iar pielea ta va fi mult mai flexibila. 

Citeste si Cum te ajuta sprintul sa dai repede jos colaceii

 

Cum sa introduci sprintul in antrenamentele tale 

 
Incepe incet 
 
Nu trage de tine inca de la primul antrenament, ci introdu sprintul treptat. In prima saptamana alearga la 70% din maximul vitezei tale, urmatoarea la 80% si a treia saptamana la 90%. 
 
Regula de 6 secunde 
 
Fiecare sprint trebuie sa aiba intre 6 si 12 secunde pentru a avea efectul scontat asupra organismului tau. 
 
Da-ti timp sa te odihnesti 
 
Cei mai multi urasc sprintul pentru ca este prea solicitant, dar acestia gresesc ca nu-si acorda timp pentru recuperare. Ar trebui sa te odihnesti intre 3 si 6 minute intre sprinturi si sa nu te mire ca unii atleti fac pauze intre 10 si 20 de minute intre reprizele in care dau ce au mai bun. 
 
Fa cel putin 4 repetitii 
 
Numarul de repetitii de sprint trebuie sa difere in functie de pregatirea ta, de frecventa cu care faci sport si de intensitatea la care lucrezi de obicei. Oricum, in general, ar trebui sa faci intre 4 si 12 repetitii, cu mentiunea ca sprinturile mai lungi trebuie sa aiba mai putine repetitii, iar sprinturile mai scurte, mai multe repetitii.
Tags:
sprint
alergare
sport
grasimi
muschi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare