Cum sa lucrezi mai intens pe banda de alergat

Dupa ce ai alergat toata iarna pe banda, nu prea iti vine sa renunti la ea in favoarea aleelor din parc. Pana cand o sa reusesti sa faci asta, iti aratam 3 modalitati prin care sa-ti transformi antrenamentul in unul mai intens. 

1. Distreaza-te la incalzire 
 
Incalzirea pe banda, inainte sa incepi sa alergi, ar trebuie sa dureze 5 minute si ar trebui sa insemne mers lejer cu o viteza de 2,4 - 3 kilometri pe ora, ceea ce poate fi foarte plictisitor. Ca sa te distrezi putin, alterneaza mersul cu fata cu cel cu spatele si cu cel in lateral. Fa fiecare tip de mers pentru 30 de secunde, pana la un minut. 
 
 
2. Lucreaza in intervale 
 
Daca alergi la aceeasi viteza si la aceeasi inclinatie, n-o sa vezi rezultate prea mari nici daca alergi timp de o ora. Alege intervalele cum ar fi acesta: incalzeste-te in jur de 5 minute, creste viteza pana la 9 kilometri pe ora pentru 20 de secunde, apoi redu-o la 7 pentru 40 de secunde. Continua sa alternezi astfel pentru 5 minute, apoi relaxeaza-te pentru alte 5 minute. 

 
3. Opteaza pentru dealuri 
 
Cea mai buna parte la alergatul pe modul "hill" este ca iti lucrezi foarte bine partea de jos a corpului, in timp ce arzi multe calorii. Incalzeste-te la 2% inclinatie, timp de 5 minute cu o viteza de 6,5 kilometri pe ora. Creste apoi viteza pana cand incepi sa alergi, cam pana la 8 kilometri pe ora, iar inclinatia la 4%, pentru un minut. Apoi, adauga cate 2 procente la inclinatie pentru fiecare minut (de obicei poti sa ajungi pana la 10% inclinatie). Apoi redu inclinatia cu 2 procente pana cand ajungi la 2% inclinatie. Redu viteza la 5,6 kilometri pe ora si relaxeaza-te pentru 3 minute.
 
 
Tags:
banda
alergat
sport
interval
sala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare