Cum sa nu mai dai snooze la alarma telefonului

Stiu din ce in ce mai putini oameni care sar din pat direct in picioare atunci cand aud alarma telefonului. Cei mai multi iubesc butonul snooze, iar unii fac chiar abuz. Problema este, atunci cand vrei sa mai furi cateva minute de somn, si asta se intampla zilnic, ca nu poti sa pastrezi o consecventa in orele de trezire.  

Mai mult de atat, somnul ala chinuit nu este deloc odihnitor si te vei trezi mai obosit decat erai prima data cand ai apasat butonul de snooze. Asadar, trebuie sa scapi de acest obicei nesanatos si noi te invatam cum. 
 
Ore fixe, somn suficient 
 
Asigura-te ca dormi 8 ore pe noapte (sau atat cat iti cere organismul) si ai grija sa te culci si sa te trezesti la aceleasi ore. Daca dormi suficient, iar corpul tau are ceasul biologic fixat, nu vei mai avea probleme in a te trezi. 
 
Asaza telefonul departe de pat 
 
Astfel vei fi nevoit sa te ridici din pat, ca doar nu vrei sa ii deranjezi pe toti cei din casa. In momentul in care te vei vedea in picioare, te vei fi trezit deja, deci snooze-ul nu-si va mai avea rostul. 
 
 
Lumina naturala 
 
Daca tot te-ai ridicat din pat sa opresti alarma, trage imediat draperiile pentru ca lumina naturala te va ajuta sa te activezi mult mai repede, iar in diminetile cu soare vei avea un start cu un tonus foarte bun. Lumina ii transmite creierului sa nu mai produca melatonina, un hormon care are efect sedativ. 
 
Miros de cafea de la prima ora 
 
Stii reclamele in care oamenii se ridica din pat purtati de un miros imbietor de cafea care ii poarta direct in bucatarie? Poti face si tu asta. Ai nevoie de o cafetiera cu timer pe care sa o asezi chiar si in dormitor sau intr-o zona care sa permita accesul mirosului. Vei avea astfel parte de o trezire minunata. 
 
Profita de tehnologie 
 
Tehnologia poate fi de partea ta daca trezitul este o problema. Exista tot felul de gadgeturi care te ajuta sa iti incepi ziua mai usor, de la bratari pe care le porti in somn si care detecteaza miscarile corpului (semn ca creierul tau incepe sa se trezeasca) si pana la veioze care transmit semnale luminoase si sonore treptat, pentru a stimula organismul sa se trezeasca natural.
Tags:
snooze
alarma
telefon
trezire
dimineata
somn
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare