Cum sa nu te ingrasi de Craciun

Vestea buna este ca multi dintre noi nu se ingrasa atat de mult in timpul sarbatorilor. Vestea proasta este ca ce punem in perioada asta se lipeste ca timbrul de plic. Iata cum sa nu te ingrasi de Craciun.

In primul rand da porcariile la o parte si mergi pe curcan. Grasimile sunt la jumatate fata de cele prezente in carnea de vita sau in cea de porc. Mai multe studii au aratat ca la curcan 95% din grasimea sa totala se regaseste in pielita. Ati indepartat-o, ati scapat de-o grija.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Carnea de curcan este una dintre cele mai sanatoase alegeri atunci cand vine vorba de spectrul larg al produselor din carne. Daca avem grija si ca modul de preparare sa fie cat mai echilibrat si dietetic, fara prajeli, atunci putem extrage si mai multe beneficii.

Triptofanul este elementul cel mai concentrat in 100 de grame de carne de curcan, asigurand 96% din necesarul zilnic al organismului pentru acest aminoacid esential care produce serotonina.

Ti-am promis ca iti spun cum sa nu te ingrasi de Craciun asa ca, iata. Nu o sa te ingrasi Craciunul asta pentru ca vei avea mai mult timp sa dormi. Studiile arata ca sansele de a cantari mai mult cresc direct proportional cu orele insuficiente de somn.

Un studiu realizat pe 68 de mii de femei de varsta mijlocie a aratat ca cele care dormeau mai putin de 5 ore pe noapte, aveau un risc cu 32% mai ridicat sa se ingrase, in comparatie cu cele care aveau un program de somn de 7-8 ore. Ai timp acum pana in ianuarie sa dormi suficient, asa ca pregateste-ti patul si tine kilogramele la distanta.

Ai aflat cum sa nu te ingrasi de Craciun, ne cantarim dupa.

 

Tags:
Cum sa nu te ingrasi de Craciun
regim de viata sanatos
Craciun
calorii
calculator calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare