Cum sa prepari mancarurile de Paste intr-un mod mai sanatos?

Stil culinar 06.04.2018 dietetik
Daca te-ai obisnuit sa ai un stil de viata sanatos este pacat sa renunti la el pe perioada sarbatorilor ca apoi sa revii la el. In acest mod nu faci altceva decat sa-ti dai peste cap organismul din toate punctele de vedere. Kilogramele nu vor ezita sa se depuna, vor fi probleme digestive, acumulari de toxine si probleme cu ficatul, care nu va putea metaboliza un numar atat de mare de calorii. Nu spune nimeni ca trebuie sa ne oprim din a ne face poftele de Paste. Pana la urma este si greu sa te abtii de la atatea bunatati, dar tot ce poti face este sa le prepari pe toate intr-un mod cat mai sanatos cu putinta. 
 
Este deja stiut faptul ca exista multe cazuri de persoane care ajung la urgente de sarbatori tocmai din cauza problemelor digestive. Sunt sigura ca nu vrei sa fii una dintre ele. Aceste lucruri se intampla pentru cei mai multi dintre noi fac excese alimentare dupa o perioada lunga de post in care organismul si-a schimbat metabolismul, sistemul digestiv si s-a curatat complet. Schimbarile bruste vor da peste cap toate schimbarile pozitive pe care le-a castigat organismul tau in perioada de post.
 
Poti manca absolut tot ce iti doresti cu conditia sa folosesti doar ingrediente BIO, proaspete si cu putine calorii. Pe scurt, va trebui sa gasesti varianta sanatoasa la fiecare mancare nesanatoasa de sarbatoare. Iata cum poti face acest lucru:
 

1.Ouale vopsite 

 

Daca esti o persoana sanatoasa poti consuma maxim 2-3 oua pe zi, dar nu mai mult, iar daca te stii cu probleme de sanatate nu ai voie mai mult de un ou pe zi. Poti avea grija si la tipurile de vopsea folosite. Cele din comert sunt pline de chimicale, care pot patrunde in interiorul oului, asa ca te sfatuiesc sa fierbi foarte bine ouale ca sa scazi acest risc. Mai exista si varianta de a vopsi ouale cu ingrediente naturale.
 
 
 

2.Drobul de miel

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Un alt preparat nelipsit la masa de Paste, dar carnea de miel poate fi multa prea greu de digerat. Nu mai zic ca sunt persoane care nu suporta carnea de miel din cauza mirosului si a texturii. Sfatul meu este sa prepari un drob vegan la care sa inlocuiesti carnea de miel sau ied cu ciuperci. Te asigur ca va iesi delicios, iar musafirii nici nu-si vor da seama ca nu este din carne de miel.
 
 

3.Salata de boeuf

 

Este delicioasa si nu poate nimeni sa conteste acest lucru, dar problema este la maioneza folosita, care este mult prea grasa, grea la stomac si cu multe calorii. Exista multe alte sosuri light pe care le poti folosi pentru a lega ingredientele si anume sos de soia, sos pesto, sos de lamaie sau lime, sos vinaigreta, sos de rucola si tomate, etc. Inlocuieste uleiul de floarea-soarelui cu cel de masline si foloseste doar 2-3 linguri. Nu uita sa folosesti iaurt grecesc fara grasimi si mustar Dijon.
 
 

4.Friptura marinata

 

Inainte de a gati friptura este bine sa o tinem intr-o baie plina de ingrediente sanatoase si aromatice, care pe langa faptul ca dau o aroma minunata te ajuta sa stimulezi metabolismul. Poti folosi condimente picante precum paprika, curry, turmeric, sofran, dar si ierburi aromatice precum menta, busuioc, cimbru, patrunjel, marar, rozmarin, etc. Nu uita ca atunci cand pui la cuptor friptura sa fie pe un pat de legume cu putine calorii precum cartofi dulci, ardei gras, ardei iute, rosii uscate, spanac, rucola, etc.
 
 

5.Aperitivele

 

Evita sa folosesti maioneza nesanatoasa la ele si sosuri grase. Le poti decora cu diverse legume si verdeturi, pe care le poti taia intr-un mod atractiv. Mezelurile trebuie sa fie bio pentru a evita carnea injectata cu hormoni si procesata cu ingrediente nesanatoase.
 
 

6.Pasca si cozonacii

 

Nu exista Paste fara pasca si cozonaci, iar sfatul meu este sa le gatesti acasa, pentru ca cele din comert sunt pline de chimicale si conservanti. Exista retete si fara aluat si fara framantare, care iti iau mai putin timp. In loc de zahar poti folosi indulcitori naturali. De asemenea, evita sa folosesti prea mult aluat. Incearca ca bunatatile sa fie mai mult din compozitie si sa semene cu niste prajiturele.
 
 

7.Supele grase

 

Ecita supele cu ciolan sau alte ingrediente grele la  stomac. Ele ne stimuleaza digestia, asa ca trebuie sa fie cat mai light. Poti face supe din legume si carne de pui, curcan sau de vita sau chiar supe crema din legume.
 
 
 
 

 

Tags:
paste
mancaruri de paste
cum prepari mancarurile intr-un mod sanatos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare