Cum sa previi Alzheimer-ul

O treime dintre cazurile de Alzheimer e cauzata de factori ce tin de stilul de viata. Asadar pe lista neagra treceti sedentarismul, obezitatea, fumatul, hipertensiunea si educatia precara. Dintre toti factorii mentionati anterior, lipsa exercitiilor fizice este privita ca fiind butonul rosu de declansare a maladiei Alzheimer.

Potrivit oamenilor de stiinta, unul din cinci cazuri analizate a fost cauzat de lipsa exercitiilor fizice.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Cambridge au descoperit o metoda pe cat de simpla, pe atat de eficienta pentru prevenirea maladiei Alzheimer. Ei spun  ca simplele plimbari pe jos care nu dureaza mai mult de 20 de minute, de trei ori pe saptamana, reduc considerabil riscul de declansare a bolii.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Scortisoara te tine departe de Alzheimer. Afla cum!

Cu alte cuvinte, e suficient sa coboram din autobuz cu o statie mai devreme si mergand pe jos pana acasa, am putea preveni maladia Alzheimer. 

Exista insa o conditie pentru ca aceasta metoda sa functioneze: exercitiul fizic trebuie sa fie practicat regulat. Cercetatorii cred ca exercitiile fizice asigura un flux constant de sange bogat in oxigen catre creier. In acest fel, se previne crearea placilor proteice, depozite de proteine din creier, care declanseaza maladia Alzheimer.

Afla care sunt celelalte 9 obiceiuri care te tin departe de Alzheimer!

Cercetatorii cred ca daca o persoana incepe sa practice regulat exercitii fizice, are apoi tendinta sa manance mai sanatos si chiar sa renunte la fumat, reducandu-si astfel riscul de dementa.



In Romania, statisticile nu sunt foarte clare. Datele arata ca exista intre 270 de mii si cinci sute de mii de bolnavi de Alzheimer. Nu exista deocamdata nici un tratament contra maladiei, dar ea ar putea fi prevenita.

Maladia Alzheimer este cea mai intalnita forma de dementa. Statisticile arata ca un adult de peste 65 de ani din trei va dezvolta aceasta maladie.
 

Tags:
Cum sa previi Alzheimer-ul
Alzheimer
tratament Alzheimer
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare