Cum sa renunti la cafea

Nu poti sa te trezesti de tot fara sa simti aburul cafelei? Nu deschizi ochii pana nu te scufunzi intr-o cana plina de cafea fierbinte? Mofturi! Te invat imediat cum sa renunti la cafea.

Insist pe acest subiect pentru ca vremea torida si cafeaua nu fac deloc casa buna. Asa ca vom incepe prin a reduce numarul de cani de cafea baute pe zi pana o sa ajungi sa o elimini total.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dependenta de cafea nu se trateaza cu una cu doua. E nevoie de o strategie bine pusa la punct. Primul pas este sa alegi o zi in care sa poti acorda atentie completa programului de detoxifiere.

Prima regula este de aur – ultima cafea nu se bea mai tarziu de ora 14. Apoi reduci cantitatea de cafea injumatatind numarul de cafele baute, de la o zi la alta.

Te ajuta sa inlocuiesti cana matinala de cafea cu una de ceai verde. Vei stramba putin din nas la inceput, dar apoi cand vei observa ca mai si slabesti, iti vei reevalua optiunile. Cantitatea de cafeina este mai mica, iar cea de oxidanti, mai mare. In caz ca intri in sevraj si ai fi in stare sa omori pentru o ceasca de cafea, apeleaza la un truc. Bea apa minerala carbogazoasa cu suc proaspat stors de lamaie (care te ajuta sa te detoxifiezi) si putin suc de fructe.

Te energizeaze, te racoreste si iti ia gandul de la licoarea interzisa. In primele zile te vei simti stoarsa de energie. Fara cafea parca nici soarele nu mai straluceste la fel de puternic pe cer. Trebuie doar sa gasesti o sursa alternativa de energie. Solutia sta in alimentele bogate in vitamina B. Alege un meniu bogat in mazare, cereale integrale si spanac si bea ceai Rooibos. Are un efect relaxant si calmeaza nervii celor care incearca sa se lase de cafea.

Nu uita sa te hidratezi cat mai bine. Doar cu apa vei reusi sa eviti durerile de cap si constipatia, asociate renuntarii la cafea.
In rest, bagati mult sport!

Tags:
Cum sa renunti la cafea
regim de viata sanatos
cafeina
dependenta
cereale integrale
dieta de detoxifiere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare