Cum sa renunti la sare

Pur si simplu mancam prea sarat. Pana si mancarea in restaurante mi se pare sarata dupa ce am renuntat sa mai presar sare cu pumnul in fiecare masa. Oamenii de stiinta americani au stabilit ca un aport mic de sare in meniul adolescentilor si al tinerilor este in masura sa reduca riscul de hipertensiune si boli cardiovasculare. Cum sa renunti la sare iti explic imediat.

Pentru informare aflati ca o lingura de sare contine 2,325 de miligrame de sodiu, mult peste necesarul zilnic al unei persoane. Primul truc care te ajuta sa scazi consumul de sare este atentia la cumparaturi.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Alege legume proaspete sau congelate in locul celor conservate

Legumele aduse din sere sau din gradini sunt, deseori, lipsite de sare. Nu acelasi lucru se intampla cu cele din conserve care sunt pline de aditivi ce le mentin in perioada de valabilitate. Cel mai probabil legumele din conserva sunt suficient de sarate cat sa afecteze organismul. In primul rand poti incerca sa elimini sarea din conservele de legume, ton si pui. Daca le deschizi si le pui sub jet de apa, cantitatea de sodiu din ele se va diminua cu 40%.

Mananca mai putina paine

Cand ne gandim la mancare procesata de obicei painea nu ne apare in minte ca exemplu. O bucata de paine este insa o bogata sursa de sare, cu aproape 230 de miligrame per felie. Incearca sa mananci mai putina paine ca sa reduci consumul de sare.

Renunta la mezeluri

Stiti cati conservanti sunt pusi pe carne in drumul ei de la starea cruda la cea de mezel ? Nimeni nu stie, cert este ca sunt multe si sarea nu lipseste. O felie de sunca de curca contine peste 1000 de miligrame de sare. Nutritionistii te sfatuiesc sa mananci mai degraba o felie de carne de curcan la grill sau niste legume.

Gateste supa acasa

Ce poate fi mai sanatos decat o supa cu legume si carne slaba ? Daca optezi pentru varianta semi-preparata insa, vei avea parte de supa cu sare. Incearca sa gatesti supa acasa si vei putea sa controlezi cantitatea de sare, in traducere libera vei reusi sa mananci mai putina sare si implicit sa nu te mai retii apa in corp. Mai multe trucuri despre cum sa renunti la sare gasesti pe Huffingtonpost.com

 

 

 

 

Tags:
Cum sa renunti la sare
sare
retentie apa
balonare
calorii
calculator calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • ION
    1. ION 18.05.2014 20:43

    Draga Andreea Pietrosel,de acord cu tine.Personal am renuntat sa mai folosesc sare de mai bine de 3 ani si pot confirma (absolut in mod convingator) faptul ca imi pot controla greutatea cu foarte mare usurinta.Renuntarea la a mai consuma sare aduce numai beneficii organismului uman,mai mult de atat schimba radical (in bine desigur) starea de sanatate .Ce vreau sa spun, este faptul ca trebuie foarte multa vointa si nicidecum o reducere a cantitatii de sare consumata/zi.Am aceasta experienta,totul trebuie sa se produca brusc, altfel nu poti sa renuti la sare.Este asemanator cu lasatul de fumat,te chinui 2-4 saptamani,apoi totul ramane in urma.SAREA DA DEPENDENTA,fara nici o discutie.Articolul este bine venit (in opinia mea), numai ca nu contine si modalitatea prin care se poate renunta la consumul de sare.Totul trebuie sa plece din creierul fiecaruia dintre noi ,a modului in care gandim si realizam la ce pericol ne expunem prin consumul de sare.Din pacate pentru multi oameni ,obiceiul de a manca sarat,dulce si grasimi, ii va duce mai devreme spre boli greu de controlat si in final la deces .Parerea mea este ca orice "dieta" pentru a da jos kilogramele in plus valoreaza exact un mare zero, daca mental nu se renunta la obiceiurile alimentare.As spune chiar ,dietele sunt extrem de periculoase daca se va reveni la "obiceiurile" alimentare avute,"mostenite" si/sau imprumutate.Este mult de discutat pe acest subiect si foarte greu sa convigi oamenii sa renunte la obiceiurile alimentare.Astept ca urmatorul articol sa fie mult mai convigator si sa ofere informatii mai ample in privinta alimentatiei.In rest numai de bine !

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare