Cum sa slabesti pana la Craciun

Secrete 15.11.2017 dietetik
Multe femei incep sa se gandeasca de pe acum daca vor incapea in rochia preferata de Craciun, iar altora le este frica sa nu se aleaga cu cateva kilograme bune in plus dupa sarbatori. Stiu ca schimbarile mari, in special cele alimentare trebuie facute inca din prima luna a fiecarui an, dar de ce sa nu facem ceva ca sa slabim pana la Craciun, chiar daca avem sau nu neaparat nevoie? Nu cred ca strica cateva kilograme in minus nimanui.
 
Stiu ca ideea de a slabi inainte de Craciun este nebuneasca, mai ales ca exista riscul sa le repui dupa trecerea sarbatorilor, dar daca tii un regim alimentar sanatos pana la venirea lor, vei fi suficient de slaba incat daca pui 2-3 kilograme, acestea nu te vor incurca foarte tare, avand loc sa le pui. De asemenea, exista si posibilitatea sa nu te ingrasi de Craciun, daca iti micsorezi portiile si mananci cate putin din toate. Pana la urma excesele ne distrug silueta. Mai jos vei gasi cele mai bune tipsuri ca sa slabesti pana la Craciun!
 
1.Nu pot sa zic ca exista o dieta standard ca sa slabesti pana la Craciun si asta pentru ca fiecare persoana are necesitati diferite si prin urmare are nevoie de diverse diete; nu va fi o problema sa-ti gasesti o dieta potrivita, intrucat exista atatea din care ne putem inspira; un alt aspect este modul alegerii dietei si aici trebuie sa tii cont daca esti o persoana sedentara sau o persoana activa, pentru ca numarul caloriilor necesare zilnic difera.
 
2.Nu te infometa pentru ca faci o mare greseala si iti strici sanatatea; vei reusi sa slabesti prin infometare, dar acele kilograme se vor redepune si mai repede dupa sarbatori si nu cred ca iti doresti asta; micsoreaza-ti portiiile de mancare cu 20-30% ca sa-ti obisnuiesti stomacul cu o cantitate anume de mancare, iar acest lucru te va ajuta sa nu consumi mai multa mancare decat este necesar.
 
 
3.Stiu ca pare un cliseu, dar este important sa eviti total alcoolul, zaharul, sucurile carbogazoase, grasimile, prajelile, produsele fainoase, fast-food-ul si mezelurile; acestea nu doar ca iti aduc kilograme in plus, dar sunt si nocive pentru sanatate.
 
4.Ce te faci cu pofta de dulce? Multe diete esueaza din cauza trisarilor in favoarea dulciurilor si asta pentru ca nu consumi suficienti carbohidrati buni, care sa-ti dea energie pentru o zi intreaga, iar asta face ca nivelul de zahar din sange sa se deregleze; trebuie sa mentionez aici ca zaharul poate fi eliminat total din alimentatie daca citim etichetele produselor cumparate, daca folosim indulcitori naturali ( stevia, sirop de artar, sirop de agave, etc) si daca facem deserturi raw vegane, care sunt mult mai sanatoase.
 
 
5.Alege doar alimente sanatoase si cu putine calorii; poti avea mese de 500-600 calorii daca combini multe legume si seminte, dar si carne slaba, gatita la grill sau fiarta; atentie si la legume cum le pregatiti, intrucat nu trebuie fierte mai mult de 2-5 minute si sa nu folositi mult ulei.
 
6.Gaseste alternativa sanatoasa la orice iti placea pana la dieta, pentru ca asa nu vei deveni o persoana frustrata, iti vei face poftele si vei slabi.
 
 
7.Stabileste-ti sa nu depasesti pe zi 1500-1600 de calorii; pentru asta depinde de tine cum iti compui mesele si ce numar de calorii insumeaza.
 
8.Oganizarea este calea spre succes in orice dieta si asta pentru ca este foarte important sa-ti cumperi din timp alimentele necesare si sa-ti stabilesti meniul cu o zi inainte; in acest mod vei avea un program strict de mese de la care nu vei avea cum sa te abati, indiferent de situatie
 
9.Consuma multe lichide si fibre; acestea merg minunat impreuna, pentru ca favorizeaza digestia si stimuleaza tractul intestinal; poti consuma supe, ciorbe, supe crema, apa aromatizata cu legume si fructe si diverse smoothie-uri naturale.
 
10.Miscare si iar miscare; nu spune nimeni sa devii o fana infocata a salii de fitness, dar daca vrei sa slabesti sanatos iti recomand cateva exercitii fizice pentru slabire si tonifiere de facut acasa si nu-ti va lua mai mult de 30 de minute zilnic.
 
 
11.Distreaza-te cu cele mai interesante retete raw-vegane de pe internet; nu ai idee cate poti face doar din cateva alimente si cat de usor se prepara; de asemenea, nu strica sa-ti prepari ceva si pentru a doua zi ca sa ai ce manca in pauza de serviciu si sa nu fii tentat sa consumi alimente nesanatoase.
 
12.Incearca sa mananci mai des acasa decat in oras, pentru ca in acest mod poti controla calitatea alimentelor si numarul de calorii, iar cand mergi in oras alege doar mancaruri sanatoase.
 
 
 
Sursa: calmhealthysexy.com; bestfatbinder.com;

 

Tags:
slabire
craciun
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare