Cum sa te mentii slab dupa cura de slabire

Experiente 07.06.2019 dietetik
Se spune ca slabirea este grea, dar stiai ca adevrul este ca mentinerea este si mai grea? Se poate sa gasesti dieta potrivita pentru tine care sa te ajute sa ai cele mai bune rezultate si sa scapi de toate kilogramele acumulate, te simti cateva saptamani bine si fericit in propria piele dupa dieta, dar apoi te trezesti iar cu enrvantele kilograme intr-un numar si mai mare decat aveai initial/ Este vorba de efectul yo-yo care ingrijoreaza multe multe. Exista si o vorba din popor care spune ca este mai usor sa ajungi in varf, dar este mult mai greu sa te mentii. Ei bine, asa este si in cazul slabirii. Oricat de grea ar parea procesul de slabire la prima vedere, parca tot mai greu este sa ai grija sa nu te ingrasi iar. Vrem sa te ajutam sa nu revii iar si iar la aceiasi problema, iar pentru asta iti vom oferi cele mai bune sfaturi.
 
Nu mai este un secret ca multe persoane se ingrasa dupa incheierea dietei. Este o greseala comuna deja. Se intampla asta pentru ca dupa incheierea dietei persoana in cauza revine la la vechile obiceiuri de viata care l-au adus in situatia de a-si dori sa slabeasca cu ardoare. Un stil de viata nesanatos si haotic iti aduce multe kilograme in plus in scurt timp.
 
Multi cred ca daca au scapat de cateva kilograme problema este ca si rezolvata, dar nu se gandesc ca mentinerea rezultatelor cere sacrificii de bun simt. Nu te poti astepta sa ai aceiasi greutate dupa dieta cand tu ai acelasi stil de viata dinainte de dieta si culmea, cel care te-a pus in situatia de a avea nevoie de dieta pentru ca te deranjau prea mult kilogramele.
 
Cu alte cuvinte mentinerea este mai importanta decat cura de slabire care are efecte de scurta durata daca nu stii sa profiti de ele. Ideea este ca daca alegi o dieta care sa se potriveasca cu gusturile tale culinare si te ajuta sa ajungi la greutatea dorita, este de dorit ca sa ai gija si pe viitor. Altfel ai depus eforturi inutile si nu vei face altceva decat sa-ti stresezi organismul dieta obositoare care sa-ti streseze organismul si care s ate faca sa le alegi mereu ca si cum ar fi ceva comun si obisnuit in viata ta.
 
Sfatul nostru pentru a fi multumit de aspectul fizic este sa ai mare grija la mentinere, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te infometezi, ci sa faci mici schimbari de efect in viata ta. Iata ce iti sugeram;
 
1.Sa nu existe masa principala fara o garnitura enorma de salata simpla de cruditati care sa te ajute sa absorbi grasimi si caloriile din mancarurile consumate. In plus, iti imbunatatesc digestia si te ajuta sa ai metabolism alert tot timpul zilei.
 
 
 
2.Nu manca dupa ora 19:00, iar daca o faci ai grija sa fie vorba de o salata simpla de cruditati.
 
3.Nu manca haotic, ci ai grija sa ai 3 mese principale si eventual 1-2 gustari intre mese daca este cazul. 
 
4.Mentine zilnic un aport de calorii mic, dar care sa te multumeasca si sa te ajute sa ai energia necesara pentru a-ti desfasura activitatile zilnice. Asta inseamna ca si organismul tau va fi mai alert.
 
5.Consuma carne doar de 2-3 ori pe saptamana maxim, iar atunci cand o faci sa fie carne slaba si gatita corect, adica sa fie fiarta, gatita la grill sau la cuptor. La ganritura sa nu ai niciodata cartofi, orez sau paste, ci doar salate de cruditati. Nu se combina niciodata proteinele animale cu carbohidratii.
 
 
6.Consuma lichide din 2 in 2 ore. Poate fi vorba de smoothieuri din legume, fructe si ierburi aromatice sau ape aromatizate din rondele de legume, fructe sau alte mirodenii de vara. Cand vine vorba de lichide poti consuma chiar si supe lichide sau supe crema.
 
7.Incearca sa consumi zilnic cat mai multe legume, verdeturi si leguminoase, daca se poate in stare cruda si proaspata. Nu iti vei ingreuna digestia si vei avea parte de metabolism accelerat. Putini stiu ca daca aleg sa consume zilnic mancare gatita si grea pentru stomac, vor aparea si kilogramele in scurt timp.
 
 
8.Iti poti face pofte culinare, dar sa ai grija sa fie o data pe saptamana sau mai rar si intr-o cantitate mica.
 

 

Tags:
cura de slabire
te mentii slab
cum te mentii slab
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare