Cum sa te tii de rezolutiile de fitness

Ai inceput cu un tonus bun noul an? Sigur ca ti-ai facut deja o lista cu rezolutii pentru 2015 si esti foarte sigur ca le vei bifa pe toate. Gandeste-te numai de cate ori n-ai reusit sa faci ce ti-ai propus la inceputul anului si cat de dezamagit ai fost, asa ca ai nevoie de ceva care sa te faca sa te tii de planul tau. 

1. Fa-ti un plan realist 
 
Nu-ti propune din start sa slabesti 20 de kilograme sau sa alergi 50 de kilometri, asta intr-un timp foarte scurt. Chiar daca iti doresti foarte mult sa atingi aceste obiective, iti poti fixa o durata mai indelungata. Fii realist si, tinand cont de ritmul tau din ultima vreme, dar mai adauga putin mai multe determinare, fa-ti un plan pe care chiar sa-l indeplinesti. 
 
2. Fii specific 
 
Nu vei ajunge prea departe daca iti stabilesti obiectivul in termeni destul de vagi, cum ar fi "sa fac mai multe exercitii" sau "sa slabesc". Trebuie sa stii exact ce vrei sa faci, iar obiectivul ar trebui sa sune cam asa: "sa alerg 20 de minute de doua ori pe saptamana". 
 
 
3. Alege in functie de preferinte
 
Daca nu iti place sa alergi, nu are sens sa-ti faci viata un calvar si sa te chinuiesti in fiecare zi. Exista atat de multe variante prin care sa faci sport si cu siguranta ca unele iti vor parea chiar distractive sau cel putin pe care sa le faci cu placere. Nu-ti ramane decat sa incerci. 
 
4. Incepe cu obiective simple 
 
Pentru inceput, alege-ti un obiectiv simplu, iar pe parcurs ce devii mai puternic si mai rezistent, fa-ti antrenamentul din ce in ce mai dificil. Risti foarte mult sa fii frustrat daca iti stabilesti un obiectiv prea ambitios. 
 
5. Lasa-ti corpul sa se odihneasca 
 
Nu trage prea tare de tine, caci nu vrei sa te extenuezi. Ia pauze intre zilele de antrenament si du-te la masaj sau la piscina. Sau, pur si simplu, bucura-te de o zi de citit. 
 
6. Pregateste-ti bagajul de seara 
 
Ai mult mai multe sanse sa te duci la sala in mod regulat daca iti stabilesti un ritual inca de seara, iar cel mai important pas ar fi pregatirea bagajului de seara. Pune-ti in geanta echipamentul, adidasii sau salteaua de yoga, apa si cateva gustari sanatoase, iar cand vei vedea bagajul dimineata vei avea mai multa tragere de inima sa te ridici din pat.
Tags:
rezolutii
fitness
2015
plan
slabit
alergat
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare