Cum sa-ti faci acasa deodorant cu aroma de cocos

Folosim in fiecare zi deodorante din comert fara ca macar sa citim etichetele. Daca arunci acum un ochi pe antiperspirantul din baie, sigur gasesti la ingrediente ceva parabeni, aluminiu si alte chimicale. 

Nu mai bine iti faci tu unul, ca sa fii sigura ca stii ce ai pus in el? Dureaza 5 minute sa-l faci si 15 cat il tii la frigider. Apoi poti sa-l folosesti si sa iesi in lume linistita, caci n-o sa mirosi decat a cocos. 
 
Ingrediente 
  • 1/4 cana de ulei de cocos
  • 1/8 cana amidon de porumb
  • 1/8 pudra de arorut
  • uleiuri esentiale la alegere 
  • Optional: 1 lingura de bicarbonat de sodiu (unele persoane sunt alergice sau sensibile la acest ingredient) 
 
Amesteca intr-un bol uleiul de cocos cu bicarbonatul de sodiu, in cazul in care organismul tau nu reactioneaza urat la el, amidonul de porumb si praful de arorut. Aici se cere o paranteza, pentru cei care nu stiu ce este arorutul. Acesta este praful de amidon extras din radacinile unei plante perene tropicale si poate fi gasit in magazinele naturiste. 
 
 
Dupa ce ai amestecat bine aceste ingrediente, adauga o picatura sau doua din uleiul tau esential savorit. Poate sa fie menta, lavanda, rozmarin. Orice. Sau poti foarte bine sa renunti la uleiul esential, iar deodorantul va fi la fel de eficient. 
 
Transfera pasta rezultata intr-un recipient de deodorant sau intr-un borcan cu capac si tine-l la frigider pentru 15 minute. Dupa ce timpul expira, deodorantul tau este gata de folosit. 
 
Aceasta cantitate ar trebui sa-ti ajunga cateva luni bune, cat despre depozitare, nu este nevoie sa tii deodorantul in frigider daca temperatura din casa ta va face uleiul de cocos sa se topeasca. 
 
Daca vrei, dupa ce ti se termina acesta, poti incerca si alte retete care au la baza ingrediente 100% naturale. Poti sa-ti faci, de exemplu, deodorant cu ceara de albine, unt de shea si ulei de cocos
 
Tags:
deodorant
cocos
antiperspirant
transpiratie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • miha
    1. miha 27.09.2014 22:58

    LUCREAZA DE ACASA 3 ORE PE ZI LA CALCULATORUL CONECTAT LA INTERNET SI POTI CASTIGA USOR BANI!NU ESTE MLM NICI JOC PIRAMIDAL,ESTE O OFERTA FOARTE SERIOASA VALABILA IN TOATE LOCALITATILE DIN TARA.PENTRU DETALII TRIMITE-TI “INFO” LA ADRESA miha_michelle2002@yahoo.com

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare