Cum sa-ti faci spa la tine acasa

Weekendul este destinat pentru gatit, curatenie, dar si rasfat. Dupa o saptamana plina de stres si de agitatie, trebuie neaparat sa te relaxezi, sa ai grija de tine si sa-ti incarci bateriile. 

Varianta cea mai buna este foarte la indemana si te costa foarte putin: un spa la tine acasa. Iti dam o lista cu ce-ai putea sa faci ca sa-ti trasnformi casa intr-un centru de relaxare, si tu alegi ce ti se potriveste. 
 
Creeaza o atmosfera placuta cu ajutorul lumanarilor si a muzicii linistitoare. Lumanarile pot fi parfumate sau, daca le preferi pe cele naturale, foloseste candele in care sa arzi uleiuri esentiale cu proprietati de a scapa de tensiune. 
 
Fierbe o oala de apa in care adauga flori de galbenele daca ai ten sucat sau sensibil, menta pentru ten gras si nasla pentru ten normal. Pune infuzia intr-un vas mai mare si stai cu fata aplecata, lasand aburul sa-ti patrunda in piele si sa-ti deschida porii. 
 
Ai avut vreodata senzatia ca, desi te-ai demachiat, tenul tau pare tot incarcat? Cu punctele negre cum stai? Pentru a indeparta bacteriile, celulele moarte si praful, ai nevoie de o curatare mai buna a pielii, deci trebuie sa aplici un scrub. Iti recomandam cateva retete simple pe care le poti face cu mare usurinta acasa. 
 
 
Scrubul de corp este important pentru redarea fermitatii pielii si pentru eliminarea celulelor moarte din straturile superficiale, asa ca trebuie sa-l aplici pe tot corpul. Zatul de cafea, sarea de mare, malaiul, zaharul brun, capsunile, bicarbonatul de sodiu sunt foarte bune cand vine vorba de exfoliere, deoarece iti asigura un tratament 100% natural pentru piele. 
  
De asemenea, si mastile pot face minuni cu tenul tau, trebuie numai sa alegi ce ti se potriveste. Incearca 6 masti naturale pentru tenul iritat, cu miere, cu avocado sau orice altceva iti cere pielea ta. 
 
Atunci cand te gandesti la spa, in mod sigur ca te si imaginezi intr-o cada cu lumanari in jur si petale de trandafir in apa. Pai trebuie sa-ti indeplinesti visele, nu? Umple cada (apa sa fie potrivita, nu fierbinte), adauga cateva picaturi din uleiul preferat sau sare de baie si stai acolo la inmuiat pana ti se incretesc degetele. Daca ai o manusa de baie sau un dispozitiv de masaj din lemn, foloseste-le cu incredere in toate zonele corpului. 
 
Nici parul nu trebuie uitat, asa ca dupa ce il speli, aplica o masca naturala, pe baza de miere, pentru a-l pastra sanatos. 
 
Atunci cand pielea ta este gata sa primeasca un tratament de hidratare intensa, aplica ulei natural, crema preferata sau o crema de care te-ai plictisit dar cu care faci una noua, adaugandu-i lapte de cocos si putin ulei de vanilie. 
Tags:
spa
cada
baie
masca
scrub
hidratare
par
piele
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare