Cum sa-ti oferi recompense fara sa-ti dai dieta peste cap

Din cand in cand, dupa o saptamana de antrenamente foarte grele, dupa ce ai dat jos cateva kilograme bune sau cand realizezi ca a trecut o luna si ai rezistat fara zahar, mai ca-ti vine sa te pupi si sa-ti dai si un premiu. Ai grija totusi ca premiul sa nu te faca sa regreti!

1. Practica mancatul intuitiv
 
Este nevoie de putin exercitiu, dar merita. Cu timpul, iti vei da seama ce e bine pentru tine sa mananci si ce nu. Primul pas este sa-ti dai seama ce alimente iti sunt benefice si de aici iti vei da seama de ce alimente are nevoie organismul tau.
 
2. Gaseste un echilibru
 
Daca acum ai unda verde la recompense, nu te arunca cu capul inainte. Gaseste o modalitate sanatoasa, care sa nu-ti faca mai mult rau decat bine. Nu uita: moderatia e cheia. 
 
3. Recompensa nu trebuie sa fie ceva de mancare 
 
Nu trebuie sa te recompensezi cu ceva de mancare dupa fiecare succes. Daca ai avut o zi buna la serviciu, ai avut rezultate bune la sala sau ai reusit sa nu mananci o saptamana zahar, nu trebuie sa cazi in extrema cealalta si faci sa dispara o felie de tort de ciocolata in doua secunde. Mai exista si altfel de premii: mergi la salon si fa-ti manichiura, du-te la masaj, vezi un film bun, cumpara-ti o rochie sau fa o plimbare lunga pe jos. 
 
4. Mesteca bine 
 
Poate ca actiunea de a mesteca de foarte multe ori nu-ti inspira deloc ideea de recompensa, dar gandeste-te ca ai tot timpul din lume la dispozitie. Nu te grabesti nicaieri, trebuie doar sa mesteci foarte bine, sa te bucuri de mancare si sa-ti dai timp sa sesizezi cand te-ai saturat. 
 
5. Inspira adanc 
 
Aceasta miscare simpla nu trebuie facuta doar inainte de premiu, ci inaintea fiecarei mese. Inainte sa mananci, inspira adanc. Nu doar ca aceasta miscare te va ajuta in mancatul intuitiv, dar vei face alegeri mult mai sanatoase. 
 
 
6. Cauta afirmatii potrivite pentru tine 
 
Multe femei se simt vinovate inca din momentul in care inghit premiul cu care se recompenseaza pentru o reusita: "Nu sunt suficient de slaba sa mananc asta acum", "Doamne cat o sa alerg sa dau caloriile astea jos" sau "Nu am deloc control asupra mea. N-o sa ajung niciodata acolo unde imi propun". 
 
Oricat de pueril ar suna si indiferent daca te vei simti sau nu prost, cauta cateva afirmatii pozitive care sa aiba impact asupra ta si spuneti-le in fiecare dimineata si in fiecare seara, in fata oglinzii. 
 
7. Mananca exact ceea ce-ti doresti 
 
Data viitoare cand iti va fi pofta de ceva, mananca, dar asigura-te ca este facut in casa si ca servesti portii mici. Este inutil sa te infometezi si sa te privezi de multe alimente, daca cu prima ocazie dai buzna in mancare si strici tot ce ai construit pana atunci.
Tags:
recompensa
premii
dieta
mancare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare