Cum sa-ti organizezi bucataria

Noi iti tot dam sfaturi despre cum sa mananci sanatos si ce alimente bogate in nutrienti sa consumi, dar cum ai putea face asta daca tie ti-e urat sa intri in bucatarie? Si nu ca nu ti-ar placea sa gatesti, ci pentru ca e un mare haos acolo. Toate dulapurile sunt pline ochi, de nu gasesti nimic cand cauti si parca bucataria cu totul sta sa cada pe tine de atatea lucruri inutile. 

Asadar, ca sa profiti de zilele geroase in care nu prea iti vine sa iesi din casa, pune in aplicare acest plan de organizare a bucatariei: 
 
1. Goleste toate dulapurile si sertarele 
 
E adevarat ca vei crea sun haos mai mare decat era deja, dar acest pas iti va fi de mare ajutor. Arunca apoi tot ce nu iti foloseste, castroane ciobite, obiecte stricate, accesorii pe care le ai de doua ori. Fii sincera cu tine cand te intrebi cand ai folosit ultima data aparatul de preparat waffe sau masina de facut paine.
 
2. Repara sau inlocuieste 
 
De la tigai carora li se misca manerul, pana la oale care lipesc mancarea si boluri ciobite, tot ce se afla in bucataria ta trebuie sa treaca prin acest filtru. Urmareste reducerile, ca sa faci economie!
 
 
3. Organizeaza sertarele si dulapurile 
 
Acum, dupa ce ai sortat tot ce trebuie aruncat si ce trebuie pastrat, imparte lucrurile din bucatarie pe categorii in functie de cat de des le folosesti si mai ales pentru ce. Ustensilele si ingredientele pe care le folosesti des trebuie sa fie cat mai aproape de masa, blat sau suprafata pe care gatesti. Creeaza zone in care sa depozitezi obiectele destinate unei singure activitati, de exemplu zona in care mancati, unde trebuie sa ai la indemana farfurii, tacamuri, pahare, servetele sau locul unde tii toate obiectele destinate curateniei (detergenti, bureti, carpe, prosoape). 
 
4. Elibereaza blatul 
 
Ii spunem generic blat, caci el poate fi de fapt o masa sau oricum, un loc in care pregatesti efectiv mancarea. Aceasta este zona care este cel mai des spalata si curatata, asa ca ar fi bine sa fie libera. Poti sa pui suportul de cutite in alta parte, in apropiere, sau poti sa cauti o varianta prin care sa il agati cumva.
Tags:
bucatarie
organizare
dulapuri
spatiu
blat
masa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare