Cum sa-ti prepari celebra supa de ghimbir pentru slabit - este racoritoare si energizanta

Despre ghimbir stim deja cat este de sanatos si ca poate favoriza topirea suplusului de kilograme in timp record. Pana acum stiam ca poate fi consumat doar cu apa calda si lamaie, limonada sau diverse smoothieuri din legume si fructe, dar iata ca exista si o varianta ce presupune prepararea unei supe de ghimbir, care poate fi considerata un medicament puternic si un adevarat aliat pentru slabire. Partea buna este ca nu-ti trebuie cunostinte aprofundate de gastronomie ca sa o prepari si asta pentru ca se prepara in maxim 15-25 de minute. O astfel de supa poate fi consumata calda in sezonul rece, iar in sezonul cald rece. Te asiguram ca este o adevarata minunatie si chiar te va da peste spate!
 

Ce beneficii aduce supa de ghimbir?

 

In primul rand, este vorba de o supa preparata doar din 2 ingrediente vegetale daca ne dorim supa clasica. In cazul in care vrei sa o personalizezi mai poti adauga 1-2 ingrediente, dar cu conditia sa fie sanatoase si sa nu schimbe prea mult reteta. Iti vine sa crezi ca se poate obtine o supa asa buna si eficienta pentru slabire doar din atat? 
 
Stim deja care este unul dintre cele doua ingrediente, asa ca ti-l vori spune si pe al doilea. Este vorba despre nimic altceva decat morcovi proaspeti. Suna banal, stiu, dar nu ai idee cat de pretiosi sunt si morcovii. Nu vei gasi un aliment care sa contina asa multa vitamina A cum este in cazul morcovilor si in cazul in care nu stiai, este vitamina cheie pentru pierderea kilogramelor. Multe persoane se ingrasa din cauza dezechilibrelor hormonale, dar si din cauza carentelor nutritionale, care impreuna cu o viata sedentara si o alimentatie precara nu fac altceva decat sa atraga kilogramele in plus. 
 
Vitamina A nu face altceva decat sa regenereze tesuturile, motiv pentru care este recomandata si pentru a ameliora si preveni vergeturile. Putem prepara masti corporale din ea si alte ingrediente specifice, o putem consuma sub forma de supliment alimentar sau pur si simplu putem consuma aceasta supa de ghimbir. Vitamina aceasta actioneaza in tesuturi ca un arzator de grasime dand elasticitate si fermitate pielii, astfel ca fi destul de usor sa scapi de grasimea subcutanata.
 
 
Vrei sa scapi de grasimea abdominala si sa ai o talie de viespe? Nici o problema! Supa de ghimbir stimuleaza digestia, deci vei scapa si de grasimea viscerala din jurul organelor interne, iar impreuna cu vitamina A vei reusi sa ajungi la forma mult visata. Digestia este asigurata mai ales de continutul ridicat de fibre, care stimuleaza si tractul intestinal sa elimine toxinele. 
 
Daca totusi vrei sa adaugi un ingredient in plus, noi iti sugeram sa alegi avocado. Contine acizi grasi sanatosi care scad colesterolul rau, echilibreaza glicemia si previne aparitia bolilor cardiovasculare.  Alte ingrediente pe care le mai poti adauga daca vrei, ar fi ierburile aromatice precum patrunjelul, mararul, rozmarinul, menta, busuiocul, etc. 
 
 

Cum preparam supa de ghimbir?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Spuneam si anterior ca nu ar trebui sa-ti ia mai mult de 25 de minute. Ai nevoie doar de un blender si o oala buna pentru supa. Ingredientele necesare sunt:
 
  • 2 kilograme de morcovi – trebuie sa obtinem suc din ei
  • 1 avocado mediu copt – trebuie sa-l taiem pe jumatate, sa-i scoatem samburele si sa scoatem pasta
  • 1 bucata de 5 cm de ghimbir proaspat sau 3-4 linguri de ghimbir pudra – depinde cum preferi sau cum gasesti in comert
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • Condimente si mirodenii dupa gust (ai grija sa alegi sare kocher sau de Kimalaya daca vrei sa o utilizezi)
  • 1-2 linguri de zeama de lamaie

 
Morcovii se curata bine, se taie capetele, se scoate si pasta din avocado si se adauga toate in blender, apoi se lasa pana se obtine un suc omogen. Punem in oala separat cam 1 cana de apa, asteptam sa fiarba putin, iar cand este gata turnam si sucul obtinut, la care adaugam ghimbir si mirodenii. Lasa la foc mic cam 2-5 minute si gata. Se poate prepara supa si doar cu ajutorul sucului obtinut la blender care se tine la frgider cam 30 de minute ca sa se ingroase si sa fie racoritor. 
 
Supa aceasta poate fi consumata zilnic pentru slabire pana scapi de kilograme, iar pentru sanatate cam de 2-3 ori pe saptamana. 
 

 

Tags:
ghimbir pentru slabit
supa de ghimbir
supa racoritoare si energizanta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare