Cum sa-ti prepari un demachiant natural acasa

Stii deja ca trebuie neaparat sa te demachezi inainte de culcare, daca vrei sa nu-ti imbatraneasca tenul inainte de vreme. Dar se intampla uneori sa ramai fara demachiant sau pur si simplu exista femei care vor sa renunte la produsele din comert pentru a se baza mai mult pe cele cat mai naturale. 
 
Asa ca ne-am gandit sa va dam cateva retete de demachiant care se poate face acasa, cu ingrediente naturale. Lotiunea se pastreaza in sticlute, la frigider. Nu uita sa agiti demachiantul inainte sa-l folosesti. 
 
Demachiant pentru ten uscat 
 
Acest demachiant, pe baza de verbena si tei, hidrateaza tenul si il lasa catifelat. Toarna jumatate de litru de apa fierbinte peste un pumn de flori de verbena si unul de tei, lasa la infuzat un sfert de ora, apoi strecoara. Adauga apoi 3 linguri de lapte integral si gata demachiantul!
 
Demachiant pentru ten gras 
 
Pielea grasa are nevoie de reglarea sebumului, iar cel mai indicat ingredient in acest sens este castravetele. Acesta are proprietati cicatrizante si astringente, dar si hidrateaza. 
 
Stoarce sucul unui castravete si amesteca-l cu 5 linguri de praf si jumatate de pahar de apa. Pentru a scapa de cosuri, adauga doua picaturi de ulei esential de cimbru.

 
 
Demachiant pentru ten mixt 
 
Pentru acest demachiant iti recomandam menta, care are putere antibacteriana si antiseptica. Pune la fiert in jumatate de litru de apa 25 de grame de frunze de menta, acopera vasul si lasa la infuzat un sfert de ora. Strecoara lichidul si adauga-i doua linguri de lapte praf, dupa ce se raceste. 
 
Daca nu vrei sa-ti faci un demachiant in functie de tipul de ten, ci vrei mai mult sa tii cont de ce ingrediente ai prin casa, mai avem cateva optiuni. 
 
Demachiant din castravete si lapte 
 
Curata coaja unui castravete si pune pulpa in blender. Pune pasta rezultata intr-o cratita, adauga jumatate de ceasca de lapte si incalzeste-l la foc mic. Amesteca din cand in cand si in momentul in care incepe sa fiarba, mai lasa-l 5 minute apoi ia-l de pe foc. 
 
Demachiant din ulei de masline 
 
Acest demachiant are la baza doar apa plata si ulei de masline. Nu exista niste cantitati anume, ci trebuie sa gasesti tu proportiile ideale pentru pielea ta. Este o masca naturala pentru gene, indeparteaza chiar si machiajul rezistent la apa, si folosit o perioada mai lunga de timp atenueaza ridurile fine de sub ochi. 
 
Demachiant cu lamai verzi, castravete, lapte de capra si ulei de masline
 
Demachiantul care rezulta din amestecul acestor ingrediente face pielea sa straluceasca. Laptele de capra protejeaza si regenereaza celulele pielii, iar lamaile verzi dizolva celulele moarte. Tine cont sa folosesti acest demachiant imediat dupa ce il prepari, altfel oxideaza si nu mai are efect.
 

 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

 

Tags:
demachiant
machiaj
ten
fata
riduri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Ana
    1. Ana 18.05.2015 22:20

    Alte cateva retete de demachiante naturale se gasesc si aici: http://bit.ly/1EUxSAa

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare