Cum scapam de grasimea din jurul organelor interne?

Afectiuni 23.05.2018 dietetik
Discutam tot timpul despre grasimea subcutanata si cum scapam de ea, dar uitam ca exista un tip de grasime mult periculoasa si asta pentru ca nu o vedem si nu o simtim, cel putin nu din primele faze de depunere. Este vorba despre grasimea viscerala sau acea grasime care se depune in jurul organelor interne sau chiar in interiorul lor, producand daune enorme in organism. Este de ajuns sa avem doar cateva celule de grasime, iar daca luam in calcul si stilul de viata nesanatos, nu este de mirare sa ne trezim cu probleme de greutate si diverse probleme de sanatate.
 
Pare greu de inteles in prima faza ce poate fi aceasta grasime viscerala, dar trebuie sa cunoastem toate detaliile ca sa stim sa o prevenim sau sa scapam de ea. Nu este doar o problema estetica, ci una care netratata poate aduce moartea pacientului cand se asteapta mai putin. Pentru ca nu putem sti daca avem sau nu grasime viscerala sau interna, tot ce putem face este sa urmarim semnele externe si sa ne facem controale periodice la medic. Doar el ne poate spune in mod sigur daca exista si cum ne poate afecta in functie de organismul propriu. 
 

Ce trebuie sa ne dea de gandit?

 

In primul rand trebuie sa fim atenti cum se prezinta zona abdominala. Nu ma refer la o simpla grasime subcutanata, ci la o marire semnificativa a stomacului ca si cum ar da impresia de balonare permanenta. S-ar crede ca aceasta problema este specifica doar barbatilor trecuti de o anumita varsta, dar de fapt si femeile pot fi predispuse incepand cu perioada menopauzei. Desigur, putem avea astfel de probleme si in tinerete daca avem un regim alimentar prost si ducem o viata sedentara. 
 
 
In cazul in care te intrebi ce este cu aceasta grasime viscerala si cum ne afecteaza corpul, sa stii ca nu are treaba cu grasimea subcutanata, ci este mai degraba grasime libera depusa in jurul organelor si chiar in interiorul lor. Nu exista organ intern care sa nu poata fi afectat, iar in functie de pagube apar si consecintele specifice. Atunci cand stratul de grasime interna creste in permanenta in grosime ne apasa pe stomac si intestine, apoi se apasa si pe muschii abdominali. Poti avea impresia ca grasimea externa subcutanata nu este foarte mare, dar totusi burta exista. Cu cat grasimea subcutanata si viscerala cu atat cresc sansele sa ne trezim cu probleme de sanatate precum:
 
  • Diabet
  • Ficat gras
  • Probleme cu pancreasul  - iata solutia din batrani
  • Cancer de stomac, de colon sau rectal
  • Probleme miocardice – daca exista grasime la inima
  • Afectiuni cardiovasculare – grasimea se poate depune si la nivelul arterelor, punand presiune pe el
  • Obezitate morbida
 
Desigur, multe boli pot aparea, dar acestea sunt cele mai comune.
 
 

Cum putem distruge grasimea viscerala?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Este deja stiut faptul ca nu ne putem programa corpul sa slabeasca exact in zonele cu probleme. Slabirea se face oricum per anasamblu si depinde de noi sa lucram strict zonele care ne deranjeaza. Plus de asta, grasimea abdominala se elimina foarte greu, iar simplele abdomene pot fi insuficiente pentru a elimina strict grasimea viscerala. Iata ce poti face insa:
 
1.Elimina complet din alimentatie grasimile nesanatoase din alimentele procesate si alege sa consumi grasimi sanatoase precum ulei de masline, avocado, seminte, nuci, lapte de capra, etc.
 
2.Ai grija sa nu consumi seara tarziu nici macar grasimile sanatoase.
 
3.Zilnic trebuie sa ai in alimentatie carbohidrati buni, vitamine, minerale, proteine animale si vegetale), fibre si antioxidanti.
 
4.Micsoreaza semnificativ portiile de mancare. Trebuie sa consumi aproximativ jumatate din ce te-ai obisnuit sa consumi. Incearca sa faci asa macar vreo 2-3 saptamani, apoi sa maresti treptat portiile doar cu alimente din categoriile alimentare mentionate anterior.
 
5.Ca femeie nu depasi 2000 de calorii pe zi, iar ca barbat nu ai voie mai mult de 2500 de calorii. Desigur, nu strica sa consumi cam 1500 ca femeie si 2200 ca barbat, dar depinde si de efortul zilnic depus.
 
 
6.Trebuie sa bei multe lichide fie ca este vorba de apa simpla, smoothieuri, ape aromatizate, ceaiuri sau supe light.
 
7.Gateste mancarea cat mai simplu, evitand prajelile. Poti consuma cruditati sau sa gatesti la abur, cuptor sau grill de aragaz.
 
8.Evita sa fii sedentar. Gaseste-ti activitati placute precum alergatul, inotul, mersul pe role sau bicicleta, plimba-te prin parc.
 
9.Fa exercitii cardio o ora pe zi. Trebuie sa ai 4-5 ore pe saptamana. Accelereaza ritumul inimii si vei reusi sa arzi grasimea interna.
 
10.Redu stresul, pentur ca el atrage grasimea abdominala.
 

 

Tags:
organe interne
grasime
grasimea din jurul organelor
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare