Cum scapi de burta consumand fibre

Secrete 01.11.2019 dietetik
Oricine se poate confrunta la un moment dat cu grasimea abdominala. Factorii difera de la o persoana la alta si poate fi vorba de probleme legate de digestie si colon, probleme hormonale, stres si chiar sedentarism combinat cu un regim alimentar nesanatos si haotic. Din pacate, stresul este prezent in viata fiecaruia dintre noi si putini stiu ca face ca grasimea sa se depuna fix in zona abdominala. Cand ne gandim la aceasta zona problematica nu putem afirma ca doar burta este cea care ne deranjeaza. Grasimea se depune pe tot abdomenul, respectiv partea inferioara, partea superioara, zona lombara si colaceii si pot fi predispuse atat femeile cat si barbatii. Este greu sa scapi de acest tip de grasime si asta pentru ca nu este ca si cum ti-ai misca picioarele sau alte zone ale corpului care sunt mai usor de lucrat. Imposibil nu este sa ai un abdomen plat daca actionezi pe mai multe planuri si nu te abati de la anumite reguli generale. Noi propunem consumul de fibre in mod regulat si iti dezvaluim in randurile urmatoare care este modul corect de consum.
 
Putine persoane cunosc importanta fibrelor digestive in alimentatie. Ele nu sunt necesare doar in curele de slabire, ci si pentru sanatate. Prin prisma numelui lor, ele stimuleaza digestia, abdorb caloriile si grasimile din mancare ca sa nu se mai depuna la nivelul corpului, stimuleaza colonul pentru a trata si preveni problemele cu balonarea si constipatia si favorizeaza o mai buna absorbtie la nivelul colonului a nutrientilor necesari organismului pentru a functiona corespunzator. 
 
 
Aceste fibre nu se consuma oricum, oricat de benefice ar fi. In primul rand trebuie sa alegem fibre digestive de calitate superioara si din surse naturale si verificate, iar apoi trebuie sa avem grija la cantitatea consuma la fiecare masa si la combinatiile alimentare in care le putem include.
 
Nu trebuie sa cazi in extrema cealalta de a consuma fibre peste masura! Te poti trezi cu dureri mari abdominale, digestia poate deveni deficitara, iar slabirea nu va avea loc. In ceea ce priveste sanatatea pot fi reale disconforturi.
 

Regula de aur cand vine vorba de consumul de fibre

 
Nu poti sti mereu daca consumi o cantitate potrivita de fibre, dar cert este ca trebuie sa consumi pentru un stil de viata sanatos. In cazul in care la o masa consumi mai multe fibre decat este cazul, sfatul nostru este sa consumi lichide din abundenta. Poate fi vorba de apa simpla, smoothieuri, iaurturi, lapte vegetal sau apa infuzata cu legume, fructe, verdeturi si mirodenii. 
 
 

Cele mai bune surse de fibre

 
Fructe – acestea se consuma simplu fara a fi combinate cu alte alimente sau sub forma de smoothieuri, iar daca se poate sa se consume in prima parte a zilei, avand in vedere ca seara si peste noapte fermenteaza in stomac
Semintele de orice fel – chia, in, canepa, dovleac, quinoa, cuscus, bulgur, hrisca, etc.
Fructele uscate – se consuma dimineata cate 1-2 linguri maxim
Verdeturile de orice fel – stimuleaza digestia si pot fi consumate la orice masa peste masura
Legumele de orice fel, dar mai putin leguminoasele care ingrasa – de dorit este sa consumam legume in stare cruda pentru a beneficia de toti nutrientii necesari
Produsele vegetale cu proteine – fasolea alba, rosie, neagra, porumb, tofu, cartoful, nautul, etc.
Laptele vegetal – se produce din seminte sau migdale, nuci, etc.
Cereale – fulgi de porumb, fulgi de ovaz, tarate de ovaz
 
 

Cum consumam fibrele digestive?

 
1.Medicii si nutritionistii recomanda alimentele foarte bogate in fibre precum semintele si fructele sa fie consumate ziua si nu la cina.
 
2.Singurele fibre ce necesita multa lichide la consum sunt semintele. Alte alimente ce contin fibre, contin si o cantitate mare de apa.
 
3.Fibrele de genul semintelor se consuma cu iaurt degresat, iaurt grecesc cu putine grasimi, la care putem adauga si fructe. Exista o cura pe baza de iaurt si seminte sau cereale. Vezi aici cum se tine dieta cu care scapi de burta in 10 zile!
 
 
4.Adauga o lingurita de seminte de chia la fiecare masa a zilei. Vei ajuta digestia.
 
5.Nu consuma apa imediat dupa ce ai terminat de mancat ca sa nu deranjezi digestia.
 
 

Ce sa mai faci ca sa scapi de burta?

 
Elimina toate alimentele si mancarurile grase, prajite si pline de calorii si axeaza-te pe mancaruri simple, crude sau cat mai putin gatite. Salatele cu seminte sunt cele mai populare cand vine vorba de grasimea abdominala.
 
Fii activ in fiecare zi!
 

 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tags:
fibre
cum scapi de burta
burta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare